Mig centenar de migrants creuen a la desesperada la frontera entre Bielorússia i Polònia

Un grup de 50 migrants han aconseguit creuar les últimes hores la tanca de la frontera entre Bielorússia i Polònia travessant a la desesperada una barrera de protecció, segons ha confirmat la policia polonesa en un comunicat, informa l’agència Europa Press. Els fets van passar dissabte a última hora a prop de la localitat de Dubicze Cerkiewne, d’acord amb les forces de seguretat, que de moment han detingut 22 integrants del grup, tots ells de nacionalitat iraquiana.

La policia va aconseguir impedir un altre intent a prop de la localitat de Kolònia Klukowicze, en què va resultar ferit un agent per les pedres que li van llançar els migrants. També les últimes hores han estat detingudes quatre persones —dos ciutadans de Geòrgia, un nacional de Síria i un polonès— que transportaven 13 migrants.

El que ha passat és un nou episodi de la tensió regnant ara mateix a la frontera, fruit, segons la Unió Europea, d’una represàlia de les autoritats bielorusses contra les sancions emeses després de les eleccions de l’any passat al país, que Brussel·les va considerar fraudulentes .

El president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, ha desmentit que hagi facilitat l’acumulació de migrants a la frontera com a mesura de pressió, tal com l’acusen les autoritats europees. Mentrestant, la situació sanitària continua empitjorant. Centenars de migrants estan passant la nit pràcticament a la intempèrie enmig de les baixes temperatures, protegits únicament per tendes de campanya, algunes improvisades. Un total d’11 migrants han mort des de l’inici d’aquesta crisi.

La cap de la diplomàcia britànica, Liz Truss, ha responsabilitzat Rússia del que va qualificar com “una crisi vergonyosa” que es viu aquests dies a la frontera de Bielorússia amb Polònia. “Rússia té una clara responsabilitat aquí, han de pressionar les autoritats bielorusses perquè posin fi a la crisi i estableixin un diàleg”, afirma Truss en un article que subscriu al dominical The Sunday Telegraph.

Les persones desesperades, segons el parer de la titular del Foreign Office, són utilitzades com a peons. “Regne Unit no mirarà cap a una altra banda. Estarem al costat dels nostres aliats a la regió. No només del costat de Polònia, que suporta el pes d’aquesta vergonyosa crisi, sinó també d’altres membres del Grup de Visegrad -Hongria, Eslovàquia i la República” Txeca – i els nostres amics del Bàltic i Ucraïna”, adverteix la responsable d’Exteriors.

Comentaris

  kim Novembre 14, 2021 | 15:33
  Això és una vergonya, no se´n pot colar ni un d´aquests il.legals, s´han d´autoritzar mesures més contundents com ara disparar pilotes de goma a qui travessi la frontera i 20 anys de presó mínim per als traficants de persones.
   Rosa Novembre 16, 2021 | 02:51
   La vengo ya es de Europa , aquesta pobre gent la fan servir de pantalla per els seus interesos, vengo ya de. Kure en aquesta Europa
  Vendetta Novembre 14, 2021 | 16:32
  Dispara foc real deportacions masives y a la preso els taxistas tipo el tontet del vaixell del mediterrani
   Rosa Novembre 16, 2021 | 02:54
   Pero tu de on has surtir, dues votar Vox com a minim, vergonya de persona que ets
  Tonet Novembre 14, 2021 | 18:12
  Pro aquesta gent, que els i han fet creure , que es pot invair un pais de la UE, com si fos casa seva, Polonia ja te prous habitans ,

Nou comentari