El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Biden, als terroristes islàmics de l’Afganistan: “No perdonem i us caçarem per fer-vos pagar”
  • CA

El president nord-americà, Joe Biden, ha apuntat a Estat Islàmic a la província de Khorasan com a responsable del doble atemptat suïcida perpetrat aquest dijous a Kabul i ha anunciat que ha sol·licitat ja a les Forces Armades plans per a possibles atacs contra el grup. “Els terroristes han atacat l’aeroport de Kabul i els serveis secrets han conclòs que ha estat obra d’Estat Islàmic”, ha afirmat Biden en roda de premsa des de la Casa Blanca. No obstant això, més endavant en la roda de premsa ha reconegut que tot i que tenen motius per creure que saben qui van ser els responsables, “no estem segurs”.

Biden s’ha referit “als que han perpetrat aquest atemptat i a qualsevol que vulgui mal als Estats Units, que sàpiguen això: no perdonem”. “No perdonarem. Anirem a caçar-vos i a fer-vos pagar. Defensaré els nostres interessos i el nostre poble amb tot el que estigui a les meves mans”, ha advertit. L’inquilí de la Casa Blanca ha anunciat que respondrà “amb força i precisió en el moment adequat, en el lloc que triem, en el moment que triem”.

A més, ha reiterat la intenció de completar l’evacuació. “Podem i hem de completar aquesta missió. Els terroristes no ens amedrentarán. Seguirem amb l’evacuació”, ha sentenciat. Biden ha defensat a més la col·laboració amb els talibans a l’evacuació. “Avui han sortit 5.000 nord-americans. No és una qüestió de confiança, sinó d’interès comú. No hi ha proves que hi hagi una col·laboració entre els talibans i Estat Islàmic“, ha explicat. En la seva intervenció, Biden s’ha referit als dotze militars morts, “herois que han lliurat la vida”. “Herois implicats eun una missió perillosa de forma desinteressada per salvar la vida d’altres persones”, ha destacat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JOSEP PAGÈS I CANALETA EL AVI CULER DE CARDEDEU a agost 27, 2021 | 11:18
    JOSEP PAGÈS I CANALETA EL AVI CULER DE CARDEDEU agost 27, 2021 | 11:18
    AL PRESIDENT DELS ESTATS UNITS SR BIDEN , Algu li tindria que recordar una dita que no falla mai .... " TAL FARAS TAL TE TROBARAS ".. encara unaltra mes dura " QUI LA FA LA PAGA " Estats Units ARA PAGA AMB MORTS SUS ERRORES .. Cuidado quels ATEMPTATS DEL AEROPORT DE KABUL - No sigui nomes un entrenamiento Terrorista per despres fer-los a PAISOS EUROPEOS O ALS ESTATS UNITS . Cal estar molt ALERTA NO BAIXAR LA GUARDIA ARA
  2. Icona del comentari de: Tela a agost 27, 2021 | 12:02
    Tela agost 27, 2021 | 12:02
    Ei Biden, però si son als qui heu estat alimentant amb armes i suport fins que vos ha convingut. EUA i Anglaterra aneu porquejat pel mon i creant aquestes situacions de barbàrie per acontentar als lobis. Ara de que us queixeu?. Demana explicacions i recursos als qui s'han enriquit amb la situació. I de fet, el mon sencer vos hauria de demanar explicacions justament a vosaltres.
  3. Icona del comentari de: AIXALABRAT a agost 27, 2021 | 12:15
    AIXALABRAT agost 27, 2021 | 12:15
    PREVENCIÓ, INTEL.LIGÈNCIA Ii NO fer de planyidero.
  4. Icona del comentari de: Pedro a agost 27, 2021 | 17:46
    Pedro agost 27, 2021 | 17:46
    ¿ No era Europa que no quería Trump? Ahora tienen a un inepto, Sleepy Joe. Trump nunca hubiera hecho lo que ese ha hecho.
  5. Icona del comentari de: Lladres i maragalls, no heu robat prou, vells? a agost 27, 2021 | 18:38
    Lladres i maragalls, no heu robat prou, vells? agost 27, 2021 | 18:38
    Biden i maragall o es saben tirar pets, pobres vells dements, sempre visquen dela golferia politiquera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa