El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Biden ordena la desclassificació de documents relacionats amb l’11-S
  • CA

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha signat aquest divendres una ordre executiva ordenant revisar els documents relatius als atemptats terroristes de l’11 de setembre de 2001 amb la intenció de desclassificar-los. Segons un comunicat emès per la Casa Blanca, amb motiu de la commemoració del vintè aniversari dels atemptats, Biden ha demanat a el Departament de Justícia i a altres organismes pertinents que revisin la desclassificació. La decisió arriba després que més de 1.600 persones afectades pels atemptats enviessin una carta al president demanant la desclassificació d’informació.

L’ordre del mandatari exigeix ​​que “el fiscal general faci públics els documents desclassificats en els pròxims sis mesos”, han explicat des de Washington. “No hem d’oblidar mai el dolor permanent de les famílies i els éssers estimats dels 2.977 innocents que van morir en el pitjor atemptat terrorista contra els Estats Units de la nostra història. Per a ells, no només va ser una tragèdia nacional i internacional. Va ser una devastació personal” , ha recordat Biden.

El president nord-americà ha afegit que la seva “cor segueix amb les famílies de l’11-S que estan patint”, i que la seva Administració “continuarà comprometent-se respectuosament amb els membres d’aquesta comunitat. Agraeixo les seves opinions i la seva visió mentre tracem el camí a seguir” , ha precisat. A principis d’agost, el Departament de Justícia ja va anunciar que l’FBI havia decidit revisar els documents sobre l’11-S per “identificar informació addicional per a la seva divulgació com més aviat millor”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa