Biden avança Trump a Geòrgia i està a tocar de la presidència nord-americana

El demòcrata guanyaria si obté aquest estat i manté Arizona, on els mitjans dels EUA discrepen sobre el guanyador

El candidat demòcrata Joe Biden ha superat aquest divendres al matí al president dels EUA, Donald Trump, en el recompte a Geòrgia, i està a tocar dels 270 vots electorals que li permetrien entrar a la Casa Blanca. El demòcrata ara lidera a Geòrgia per només 917 vots de diferència amb Trump. El recompte encara continua en aquest estat i de moment no està confirmada la victòria de Biden, però si guanyés, Trump només podria aspirar a l’empat. De fet, l’ajustat recompte genera discrepàncies entre els mitjans dels EUA sobre els vots electorals que té cada candidat: d’acord amb el recompte d’AP, que dona als demòcrates Arizona, Biden obtindria amb Geòrgia l’entrada a la Casa Blanca.

Per la CNN i The New York Times, però, Arizona encara podria caure en mans de Trump i, per tant, amb Geòrgia Biden se situaria en els 269 vots electorals. L’opció més ràpida i clara de victòria per a Biden –i en la que coincideixen tots els recomptes actuals – és Pennsilvània. Per ara, el demòcrata està escurçant les distàncies amb Trump en aquest estat, però l’actual president encara hi té un marge de 18.229 vots.

D’altra banda, Biden està al capdavant a Nevada amb 11.438 vots de diferència, i a Arizona per 47.052 vots –aquest últim estat, declarat blau per AP però no per la CNN. Qualsevol d’aquests dos estats donarien la victòria a Biden si obté també Geòrgia.

Nou comentari