El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Biden assegura que les seves tropes abandonaran l’Iraq a finals d’any
  • CA

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha assegurat aquest dilluns que el nou paper de Washington a l’Iraq es limitarà només a entrenar i capacitar forces iraquianes en la seva lluita contra l’Estat Islàmic i ha descartat seguir després d’acabar aquest la “missió de combat“, amb la qual cosa obre una nova etapa en la relació amb el país de l’Orient Pròxim.

Crec que les coses van bé, el nostre paper a l’Iraq serà seguir disponibles per continuar entrenant, per assistir i ajudar i bregar amb l’Estat Islàmic, però quan acabi l’any ja no estarem en una missió de combat”, ja explicat Biden durant una reunió que ha mantingut a la Casa Blanca amb el primer ministre iraquià, Mustafa al Kadhimi.

“Estem compromesos amb la nostra cooperació en matèria de seguretat, la nostra lluita compartida contra Estat Islàmic és fonamental per l’estabilitat de la regió i per això la nostra operació antiterrorista continuarà, fins i tot mentre passem a aquesta nova fase”, ha dit. “L’Iraq ha estat un soci vital pels Estats Units des de fa temps a l’Oient Pròxim i m’he involucrat profundament amb l’Iraq durant tota la meva carrera al Senat, com a vicepresident i com a president”, ha remarcat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa