Biden anuncia la sortida dels EUA de l’Afganistan

La guerra ha costat la vida a uns 2.300 nord-americans i més de 100.000 civils afganesos

Tal com ja s’havia avançat aquest dimarts, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha confirmat que a partir del primer de maig començarà a produir-se de manera “ordenada” la sortida de les tropes nord-americanes de l’Afganistan, ja que tal com ha reconegut les raons per quedar-s’hi són “cada vegada més confuses”.

“És hora de posar fi a la guerra més llarga dels Estats Units. És hora que les tropes nord-americanes tornin a casa”, ha dit Biden en un discurs a la Casa Blanca, en què ha matisat que aquesta sortida es farà sense afanyar i sí “de manera responsable” i “en coordinació” amb els aliats.

Al seu torn, ha advertit als talibans que respondran “amb totes les eines” de què disposin si ataquen les tropes nord-americanes i als seus socis durant aquest replegament, en resposta als avisos de el grup insurgent que va instar Washington a sortir abans del mes de maig tal com havien pactat amb l’anterior administració de Donald Trump.

La guerra de l’Afganistan, que ha costat la vida a uns 2.300 nord-americans i més de 100.000 civils afganesos, ha aconseguit, segons ha dit Biden, evitar que aquest país “s’utilitzés com a base des de la qual atacar novament als Estats Units”.

Comentaris

    ciutadà 15/04/2021 8:00 am
    Vietnam 2ª part. altra volta l'Oncle Sam en surt amb les mans al cap. Bé!

Nou comentari