Berlín celebrarà al setembre un referèndum sobre l’expropiació de 240.000 habitatges

L'objectiu de la sol·licitud és pressionar a la municipalitat perquè adquireixi els béns de societats amb més de 3.000 habitatges

Berlin ha aprovat la celebració d’un referèndum el pròxim 26 de setembre sobre l’expropiació de les grans empreses immobiliàries de la capital alemanya, molt damnificada per la falta d’habitatges i l’augment en el preu del lloguer. La consulta es celebrarà després que s’hagi aprovat una sol·licitud que va recollir més de 300.000 signatures.

La Comissió electoral de l’estat de Berlín va constatar la validesa de 183.711 signatures sobre les 346.000 presentades, “per sobre de la quantitat necessària” per celebrar una consulta segons el que estableix la llei. Una petició pot sotmetre’s a referèndum si és rubricada pel 7% de l’electorat, en aquest cas més de 170.000 persones.

El referèndum “no serà legalment vinculant”

D’imposar-se el “Sí” al referèndum, aquest “no serà legalment vinculant” per al Senat de Berlín, òrgan executiu local, ja que no se sotmet a votació cap projecte de llei concret, segons ha indicat als mitjans Geert Baasen, portaveu de l’Autoritat de votacions de Berlín. Tot i així, el govern municipal haurà d’abordar políticament aquest assumpte.

Aquesta consulta es farà el pròxim 26 de setembre, coincidint amb les legislatives i municipals. L’objectiu de la sol·licitud, per tant, és pressionar a la municipalitat perquè adquireixi, a través d’una estructura pública i independent, els béns de societats amb més de 3.000 habitatges a Berlín, per a així posar fi a l’especulació immobiliària.

Comentaris

    XXPunto. 24/08/2021 2:29 pm
    Ohhhh! Un referéndum para expropiar a grandes empresas tenedoras? Pero, por favor! Y España no ha llamado a consultas a su embajador? Cómo es posible tener relaciones con un país que hace referendums que, sabes, los carga el diablo? Eso lo han dicho Borrell y Fernández Díaz, no te pienses... Vade retro!

Nou comentari