Àustria segueix l’exemple d’Eslovàquia i oferirà el test ràpid a 8,8 milions de ciutadans

L'estratègia de diagnòstic massiu és una proposta que el Govern català també ha rebut per part d'experts

Àustria, seguint l’exemple d’Eslovàquia, farà tests massius de Covid-19 als seus 8,8 milions de ciutadans, segons ha anunciat aquest diumenge el canceller Sebastian Kurz. El primer col·lectiu a fer-se el test serà el professorat. El país, que avui ha confirmat més de 5.000 casos nous, també iniciarà un confinament a partir de dimarts i fins el 6 de desembre. L’estratègia busca detectar els casos asimptomàtics per poder aillar-los i trencar cadenes de transmissió.

Eslovàquia va fer les proves en dos dies i ha confinat milers de persones. Kurz aposta per aquest sistema en declaracions a la televisió pública: “És un model d’èxit absolut i hem decidit adoptar una mesura similar aquí a Àustria”.

“El procés està ja en preparació. S’han de comprar milions de proves d’antigen, però a finals de setmana el govern té intenció d’informar a la població d’aquestes proves”, ha explicat el canceller. No es tractaria de proves obligatòries.

Aquesta estratègia ha estat plantejada al Govern català per part d’experts com el físic de la URV Àlex Arenas, que apostava per que les proves fossin obligatòries. 

Nou comentari