El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Àustria i Malta prohibeixen l’entrada a persones procedents d’Itàlia pel coronavirus
  • CA

Àustria i Malta han prohibit aquest dimarts l’entrada a persones procedents d’Itàlia pel coronavirus, després que el govern italià hagi decretat la restricció de moviments a tot el país. En el cas austríac només es faran excepcions per aquells amb certificat mèdic, segons ha explicat el canceller austríac Sebastian Kurz. França, Suïssa i Eslovènia, també països fronterers amb Itàlia, no han establert restriccions d’entrada. El govern eslovè, però, ha desaconsellat als seus ciutadans viatjar a Itàlia. El Regne Unit ha demanat que tots aquells que hagin estat a Itàlia que es quedin a casa i evitin contacte amb altres persones.

Els caps d’estat i de govern de la UE es reuneixen aquesta tarda per videoconferència per “reforçar la resposta coordinada” del bloc europeu davant el brot. Malta ha prohibit els viatges des de i cap a Itàlia amb efecte immediat a partir d’aquest dimarts. Els viatges per mar i aire entre els dos països han quedat suspesos fins a nou avís. Es tracta d’una mesura que, de moment, només afecta els passatgers, mentre que els enviaments d’aliments, medicaments, entre d’altres, continuarà.

El govern austríac, a més de decretar la prohibició d’entrades des d’Itàlia, està organitzant la repatriació d’austríacs. França ha demanat a tothom que arribi d’Itàlia que en els següents 14 dies adoptin “bones pràctiques d’higiene”, controlin la seva temperatura dos cops al dia, redueixin “activitats innecessàries” com anar al cinema, a festes o als restaurants i evitin anar a llocs amb persones vulnerables com hospitals o residències d’ancians.

Mesures a Itàlia

Itàlia ha decidit limitar els viatges a tot el seu territori excepte per motius “essencials o professionals”. Els estrangers ara mateix a Itàlia poden tornar als seus països. El govern ha tancat escoles, universitats, estacions d’esquí, museus i institucions culturals. També ha suspès tots els esdeveniments esportius i els bars només poden obrir de sis del matí a sis de la tarda. Conviden a la gent gran i persones amb patologies a quedar-se a casa.

Afectacions per a ciutadans de l’Estat

Des del 5 de març Rússia obliga a tots els ciutadans de l’estat espanyol que arribin al seu territori a un aïllament “obligatori” de 14 dies. També imposen aquesta mesura a les persones que arribin de la Xina, Corea del Sud, l’Iran, Itàlia, França, Alemanya, Suïssa, Regne Unit, Noruega i els Estats Units. Des del 6 de març Israel no permet l’entrada als viatgers que vinguin d’Espanya i que no tinguin nacionalitat israeliana i tampoc als territoris palestins. El mateix aplica per a França, Alemanya, Suïssa i Àustria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa