Àustria, França i el Regne Unit també reconeixen Guaidó com a president interí de Veneçuela

La cadena de reconeixements arriba després de la negativa de Maduro a convocar eleccions presidencials
El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, durant una manifestació contra Nicolás Maduro
El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, durant una manifestació contra Nicolás Maduro | ACN

Àustria, França i el Regne Unit reconeixen, igual que Espanya, al president de l'Assemblea Nacional Juan Guaidó com a president de Veneçuela. Pràcticament a la mateixa hora de la compareixença de Pedro Sánchez a La Moncloa, altres estats han expressat oficialment el suport a Guaidó com a president interí del país llatinoamericà. "El règim de Maduro s'ha negat fins a la data a acceptar unes eleccions presidencials lliures i justes", ha afirmat el canceller austríac Sebastian Kurz en una piulada en castellà. "Per aquest motiu, considerem des d'aquest moment al president Guaidó com president interí legítim de conformitat amb la Constitució veneçolana", ha conclòs Kurz.

 

En una entrevista aquest dilluns a France Inter, el ministre d'Afers estrangers francès, Jean-Yves Le Drian, ha reconegut també Guaidó, qui considera que està "habilitat" per organitzar noves eleccions presidencials al país. Al seu torn, via Twitter, el ministre d'Exteriors del Regne Unit, Jeremy Hunt, ha indicat que Londres, "juntament amb els seus socis europeus", reconeix el president de l'Assemblea Nacional fins a la celebració d'unes eleccions "creïbles". "Esperem que això ens condueixi més a prop de posar fi a la crisi humanitària", ha dit Hunt en una piulada.

  

  

Maduro rebutja convocar eleccions

  

  

arriba després de l'ultimàtum a Nicolás Maduro perquè convoqués eleccions

  

  

Manca d'una posició comuna a la UE

  

Davant la manca d'una posició de consens en el si de la Unió Europea, és en mans de cada estat la decisió sobre el reconeixement de Guaidó. Ja dijous passat, la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini, va assenyalar que la UE intentarà "coordinar el màxim possible" la resposta dels governs del bloc europeu. Amb tot, la italiana va admetre que és "la seva prerrogativa" reconèixer a un altre govern o estat. A falta d'una posició comuna, els 28 van acordar la setmana passada la creació d'un "grup de contacte" internacional per impulsar la convocatòria de noves eleccions presidencials a Veneçuela. Aquest òrgan coordinat per la UE s'ha marcat com a objectiu crear "les condicions necessàries" perquè se celebrin aquests comicis durant els pròxims 90 dies. Si en finalitzar aquest termini no s'assoleix aquesta fita, es dissoldrà.Comentaris
Ramon
Un gag molt recurrent de Get Smart era quan l'agent i el cap havien de tenir una conversa que havia de ser tan, tan, tan confidencial, tan secreta, que baixaven del sostre una campana que els envoltaria i evitaria cap filtració de so, cap perill de ser espiats. Però la campana mai no funcionava bé. Els interlocutors no podien sentir-se entre ells i sempre acabaven hissant-la de nou perquè allò era un desastre. Amb el "socialisme real" passa el mateix. Amb la diferència que no és un gag.
Ramon
Això del "socialisme real" s'ha provat en països de totes les mides, de tots els nivells de desenvolupament, de totes les demografies, de tots els climes, de totes les tradicions culturals, religions, s'ha provat en totes les condicions imaginables durant més d'un segle i el resultat és indefectiblement sempre el mateix. Una catàstrofe absoluta tant en termes de generació de benestar econòmic, com de llibertat. Però tot i així sempre hi ha qui continua insistint-hi. Com la campana de Control..

envia el comentari