Àustria confina tota la població i l’obliga a vacunar-se

Àustria ha obligat tota la població a confinar-se durant almenys 10 dies dies (prorrogable fins a 20), i ha obligat també tota la ciutadania a vacunar-se contra la Covid-19, en un moment en el qual la situació epidemiològica és greu en aquest país. Aquesta nova mesura s’aplicarà a partir del dilluns; i és una mesura que arriba després de decidir confinar les regions s Salzburg i l’Alta Àustria, on l’índex de vacunació és baix i la incidència alta. Ara, però, s’ha decidit estendre la mesura a tota la població del país. La vacunació obligatòria entraria en vigor a partir del mes de febrer.

El cas és que en aquest país europeu, els casos de coronavirus estan absolutament disparats, i de fet la situació és més greu que totes les onades de la Covid-19 que hi ha hagut fins ara en aquest territori. També augmenta constantment la xifra de morts, tot i que en una proporció menor que en el moment més àlgid del passat octubre, que va ser el més alt fins ara.

El propi govern austríac ha reconegut que el país té uns percentatges de vacunació “vergonyosos“. Només el 65% de la població s’ha vacunat contra la malaltia, i és un percentatge molt baix si es compara amb el d’altres països de l’Europa Occidental. Això ha fet que les autoritats d’Àustria ja faci unes quantes setmanes que miren d’animar la seva població a rebre el vaccí contra la Covid-19. De les mesures que s’havien pres fins ara, destacava la que prohibia accedir als locals de gastronomia, oci o estètica aquelles persones que no s’haguessin vaccinat. I després es va decidir confinar només les persones que no estaven immunitzades. I ara ha arribat aquesta mesura, que és sens dubte la més dura i restrictiva de totes. En les dues setmanes que ja fa que s’apliquen aquestes restriccions anteriors, el nombre de vacunats amb la primera dosi ha crescut en un 3,4%.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT Novembre 19, 2021 | 11:49
  La informació que tenen actualment els organismes de prevenció i control sanitari d'arreu, sobre l'evolució del Covid 19, són molt preocupants. Crec que caldria prendre mesures coordinades entre altres, respecte de la població no vacunada "per elecció".
  Miau Novembre 19, 2021 | 12:06
  Clar, unes vacunes que no prevenen ni el contagi ni contagiar-se, que tot i les mesures aplicades semblen no funcionar. Ara, tots els bons corderets que han obeït castigats també. I tot i així, obligatori vacunar-se d'una cosa que no ha demostrar gaire eficàcia real. Molt bé, així el govern es farà responsable de tot el que puguin provocar aquestes punxades experimentals. Felicitats al govern austríac per tenir el coratge de fer-se responsables davant de qualsevol problema d'aquestes punxades vist que moltes assegurances de responsabilitat civil de colegis mèdics es desentenen del tema de les punxades i moltes assegurances privades també.
  Miau Novembre 19, 2021 | 12:55
  Gràcies per la censura del meu anterior comentari sobre drets, deures i responsabilitats El Món.
  El totalitarisme cap a on es mou el món Novembre 19, 2021 | 13:55
  Si amb dos terços de la població vacunada les xifres es disparen és prou evident que els contagis arriben també per part de la gent vacunada. Tot plegat no tenen ni idea de què es fan i sempre surt electoralment a compte culpabilitzar una part de la ciutadania i emprar mesures de força per acontentar els dos terços vacunats, conculcant el dret d'una minoria a decidir que entra en el propi cos.
  Joanjosep Novembre 19, 2021 | 14:45
  Tots 9 indultats, espero la merda de comentari de luisnomeacuerdo, ja tens mocadors per les teves llàgrimes, ha, ha, ha, això només és el començament, prepara mocadors.

Nou comentari