Austràlia registra les primeres peticions de matrimoni de parelles homosexuals

El Parlament australià va donar llum verda el dijous als matrimonis entre persones del mateix sexe

El registre civil australià ha començat a rebre les primeres peticions de parelles homosexuals per contreure matrimoni, després que el Parlament hagi donat llum verda aquesta setmana a una reforma que arribava recolzada també d'una massiva consulta ciutadana. El Registre de Naixements, Morts i Matrimonis de Nova Gal·les del Sud ha obert aquest dissabte per permetre que les parelles de gais o lesbianes tinguessin l'oportunitat de lliurar els primers papers, la qual cosa dóna motiu a que les unions puguin formalitzar-se en el termini d'un mes. L'oficina fins i tot ha reforçat la seva plantilla davant la previsió d'un dia especialment concorregut.


Daniel Gray-Barnett, de 36 anys, i Daniel Barnett, de 39, han estat dels primers a acudir al registre de Sidney, "feliços" de poder formalitzar una unió que ja van voler celebrar fa tres anys amb una cerimònia simbòlica, segons la cadena de televisió pública ABC. Tots dos s'han mostrat sorpresos per la rapidesa amb la que ha acabat aprovant-se a Austràlia el matrimoni entre parelles del mateix sexe, un sentiment que comparteixen amb Clare Jacobs i Valenia Ballantyne. "Pensàvem que mai hi hauria possibilitats, ni tan sols ho havíem considerat", ha admès una d'elles.

 

El Parlament australià va donar llum verda el dijous als matrimonis entre persones del mateix sexe en aprovar l'esmena de la Llei de Matrimoni que impedia les unions a parelles de gais i lesbianes, amb l'ampli recolzament de les principals formacions polítiques del país. Els australians ja havien recolzat el matrimoni homosexual amb un 61,6 per cent en el marc d'una consulta realitzada durant els últims mesos a través de correu postal.

Comentaris

envia el comentari