El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arriba a Kabul el cofundador i cap negociador talibà per discutir el futur govern afganès
  • CA

El cofundador dels talibans i cap negociador del grup, Abdul Ghani Baradar, està ja a la capital de l’Afganistan, Kabul, on discutirà amb els líders polítics afganesos la formació d’un nou govern al país. Baradar, a qui els analistes internacionals apunten com a president del país en el futur govern, liderarà una trobada amb l’anomenat Consell de Coordinació format per l’expresident del país Hamid Karzai, l’exprimer ministre Abdulá Abdulá i Gulbuddin Hemaktyar.

El cofundador dels talibà va tornar al país des de la capital de Qatar, Doha, dimarts passat i ha estat fins avui a la província de Kandahar -la terra natal dels talibà- segons ha pogut confirmar el cap adjunt de l’anomenada “comissió cultural” de l’organització, Ahmadulá Wasiq, al diari Hasht e Subh. En les últimes hores, el propi Wasiq ha reiterat a la cadena BBC que la intenció dels talibà és la de configurar al més aviat possible un govern “inclusiu”. Segons ells, l’arribada de Baradar a Kabul obeeix a la necessitat de declarar aquest nou executiu al més aviat possible per a emplenar el buit de poder existent.

Durant la seva estada a Doha, Baradar va exercir com a cap talibà en les negociacions amb els Estats Units sobre la retirada de tropes, i posteriorment va liderar les infructuoses converses de pau amb el Govern afganès.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pep a agost 21, 2021 | 10:39
    Pep agost 21, 2021 | 10:39
    No podem renunciar mai al dialeg, cal una taula de negociacio amb els Taliban, els hi demanarem feminisme i esglesies, sempre fermes, les Nacions Unides s'ho estan miran, si Ghandi va poder guanyar amb la no violencia, tambe les feministes poden guanyar els Taliban amb la no violencia. Donen temps a la Taula de negociacio b els Taliban, i si d'aqui dos anys no accepten ni feminisme ni construir esglesies, donarem les negociacions per trencades, ara l'important es que tots els rebels donin les seves armes als Taliban i es rendeixin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa