Argentina demana suport financer al FMI

Mauricio Macri assegura que és la millor via per evitar "una gran crisi"
El president de l'Argentina, Mauricio Macri
El president de l'Argentina, Mauricio Macri | Europa Press

El president de l'Argentina, Mauricio Macri, ha sol·licitat una línia de suport financer al Fons Monetari Internacional (FMI) amb l'objectiu de poder fer front a un nou escenari global i poder evitar així "una gran crisi". Així ho ha indicat Macri en un vídeo gravat al Saló Blanc de la Casa Rosada després de mantenir una conversa amb la presidenta de l'organisme internacional, Christine Lagarde, qui li hauria confirmat que es treballarà en un acord per enfortir l'economia del país llatinoamericà. 

 

"Aquesta decisió l'he pres pensant en el millor interès de tots els argentins, no mentint-los com tantes vegades s'ha fet (...). Complint amb els compromisos i allunyant-nos de la demagògia, estic convençut que per aquest camí s'aconseguirà un millor futur ", ha asseverat Macri.


 

Segons ha explicat el president, la política econòmica "gradualista" implementada a Argentina per equilibrar "el desastre" dels comptes públics heredats depèn "molt" del finançament extern. De fet, ha assegurat que és un dels països del món que més depenen d'aquest tipus de finançament.

 

No obstant això, en els primers anys de la seva aplicació, existia un context mundial molt favorable que, en els últims anys, s'ha donat la volta. Les condicions actuals són més complexes a causa de l'increment dels tipus d'interès, a la devaluació de moltes monedes o l'increment del preu del petroli, variables que no es poden controlar.


 

 

 

 
Comentaris
Fart de fachas
Ja comensa el "salvador" de Argentina a demanar ajudas, tots aquets de la dreta son iguals, al servei no del poble sino de las sevas butxacas i las dels seus.
Kadra
La dreta provoca la crisi i demana ajuda per enriquir-se > el país s'empobreix igualment perque roben tots els diners > el país empobrit vota a l'esquerra > l'esquerra paga el deute i treu el país de la crisi > s'aconsegueix formar una nova classe mitjana > la classe mitjana s'aburgesa i vota la dreta > la dreta provoca una nova crisi i demana ajuda per enriquir-se... (el cercle viciós de la política a Amèrica Llatina. Circula en forma de gràfic a les xarxes socials)
vendetta
estos piden 30000 millones y cacanya ROBA cada any a CATALUNYA 16500 millones cada any la unica solucion republica CATALANA

envia el comentari