El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argentina combinarà la vacuna Sputnik V amb Moderna i AstraZeneca
  • CA

El govern argentí ha anunciat aquest dimecres que combinarà la vacuna Sputnik V amb dosis de Moderna i AstraZeneca per completar la immunització al país, que es veu amenaçat per la variant delta que circula a la regió, tot i que encara “no és predominant” en el seu territori. Així ho ha avançat la ministra de Salut, Carla Vizzotti, en una roda de premsa en la què ha dit que Argentina està “en condicions d’avançar a les 24 jurisdiccions per intercanviar diverses vacunes, començant per Sputnik V amb Moderna i AstraZeneca, informa l’agència argentina Télam.

L’Executiu ha pres la decisió basant-se amb els resultats “satisfactoris” d’un primer estudi de barreja de vacunes, que “segueix endavant” a Argentina amb més de 1.800 voluntaris per tenir una “evidència” i un “sistema robust“. L’objectiu d’aquesta barreja, que és “opcional”, és inocular les persones que han de rebre la segona dosi després s’haver rebut Sputnik V, per la qual cosa prioritzarà a aquelles que faci més temps que esperen i tinguin més de 50 anys.

Vizzoti ha assenyalat que agost “és el mes de les segones dosis” i que es pretén completar els esquemes d’immunització al país, que ha aplicat fins el moment més de 33 milions de dosis, amb 25,6 milions d’aquestes sent primeres i 7,6 milions sent segones, segons dades del govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa