Andorra es converteix en el membre 190 del FMI

L'ambaixadora d'Andorra als EUA, Elisenda Vives, ha dipositat aquest divendres a la nit l'instrument de ratificació a la seu de l'organització a Washington

Andorra s’ha convertit en el país membre 190 del Fons Monetari Internacional (FMI), i culmina així un procés d’adhesió que va començar al gener, quan el ministre de Finances i Portaveu del Govern d’Andorra, Eric Jover, va fer la petició formal a l’entitat.

Després de mesos de feina conjunta entre els equips tècnics del Govern i del FMI, l’ambaixadora d’Andorra als Estats Units, Elisenda Vives, ha dipositat aquest divendres a la nit l’instrument de ratificació a la seu de l’organització a Washington, ha informat el Govern aquest dissabte en un comunicat.

A continuació, Vives ha signat els estatuts en nom d’Andorra, i una delegació que formen Jover, Vives i el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, i ha mantingut una reunió privada amb la directora general del FMI, Kristalina Georgieva, i altres membres de l’entitat.

L’adhesió era un dels compromisos electorals del Govern i es va aprovar per majoria en el Consell General el 5 d’octubre, tot i que Andorra manté relacions amb el FMI des de fa anys.

Jover ha afirmat que la incorporació permetrà a Andorra millorar la seva reputació i homologació internacional, “tenir accés a més i millor assistència tècnica i formació en temàtiques financeres, i obre la porta a tenir una xarxa de seguretat financera en cas de necessitat”.

Andorra ha participat com a membre de ple dret en la sessió plenària del FMI d’aquest divendres i ha emès el seu primer vot per elegir el director que representarà el país en la direcció executiva de l’entitat.

La direcció executiva està formada per 24 directors que representen països i circumscripcions: Andorra s’ha sumat al grup ‘belga-neerlandès’, que tindrà com a nou director executiu a Paul Hilbers, en substitució d’Anthony De Lannoy.

Nou comentari