Amnistia condemna els atacs a la llibertat d’expressió durant la pandèmia

Amnistia Internacional ha assegurat aquest dimarts que la pandèmia del coronavirus va empitjorar els atacs dels governs a la llibertat d’expressió, de la mateixa manera que també hauria augmentat la desinformació. Per a l’organització, això provoca un “impacte devastador” en la societat, ja que és menys capaç “d’accedir a la informació exacta i oportuna que l’ajudi a afrontar la crisi sanitària”.

L’informe publicat per l’organització explica, segons informa l’agència Europa Press, com “la pandèmia ha creat una situació perillosa en la qual els governs utilitzen noves lleis per silenciar la informació independent, així com per atacar les persones que critiquen directament la seva resposta a la Covid-19, o fins i tot les que han intentat investigar aquesta resposta”.

El director general d’Investigació, Incidència i Política d’Amnistia Internacional, Rajat Khosla, assenyala que la pandèmia del coronavirus ha fet que els governs de molts països hagin fet un “atac sense precedents” contra la llibertat d’expressió, i lamenta que els drets dels ciutadans s’han “restringit seriosament” des que la Covid-19 va arribar a les nostres vides. De la mateixa manera, critica que “s’ha posat en el punt de mira els canals de comunicació, cosa que ha tingut un impacte terrible en la capacitat de la població per accedir a la informació vital sobre com enfrontar-se a la Covid-19″.

Khosla ha criticat que enmig de la pandèmia s’hagi “silenciat i empresonat” periodistes i professionals de la salut. En aquest sentit, ha apuntat que això ha provocat que la gent “no ha pogut tenir accés a la informació” sobre aquesta pandèmia, inclosa fins i tot “aquella que podia ajudar a protegir-se“. En aquest sentit, ha afegit que aquest “factor” pot haver “contribuït” al fet que prop de cinc milions de persones hagin perdut la vida pel coronavirus al món i que la pandèmia hagi estat tan devastadora.

Comentaris

    Tomppa Octubre 19, 2021 | 08:48
    Són mateixos que tenien dubtes si hostiar els catalans per comptar els papers es una violació de drets humans ... aquesta colla de moralistes de baix cost han perdut la seva raó de ser ...
    És evident Octubre 19, 2021 | 10:10
    I aquí els mitjans encara es limiten a fer seguidisme del poder i dels monopolis al darrere, justificant la censura i atribuint qualsevol que qüestioni la informació oficial de negacionista, desinformació, o pseudociència. Cada cop que algú justifica la limitació de drets individuals i col·lectius, com el d'expressió, en nom d'un presumpte bé comú, la sensació és la d'un retorn moral i intel·lectual a segles anteriors.

Nou comentari