El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Almenys nou morts i desenes de ferits en les protestes contra Israel a Cisjordània
  • CA

Almenys nou palestins han mort i desenes han resultat ferits en les mobilitzacions convocades aquest divendres a Cisjordània contra els bombardejos israelians a la franja de Gaza, segons fonts locals que han acusat les forces d’Israel d’utilitzar foc real contra les protestes. Les autoritats han confirmat víctimes en les protestes de Jenin, Marda, Iskaka, Urif, Beita i Jericó, en una jornada marcada per escenes de violència. A la zona de Nilin, els militars israelians haurien disparat contra els manifestants des teulades, segons les fonts consultades per l’agència palestina Wafa.

L’exèrcit israelià ha promès investigar l’ús de foc real en almenys un dels casos, si bé ha defensat que ha respost a una sèrie d’atacs violents i ha acusat els manifestants de llançar pedres i artefactes incendiaris contra els uniformats, segons la premsa d’Israel. D’acord amb les Forces de Defensa d’Israel (FDI), uns 3.000 palestins han participat en les protestes d’aquest divendres, entre els quals hi ha 500 ferits aproximadament, segons ha assenyalat el ministeri de Salut palestí.

El president de l’Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, ha demanat al seu homòleg a la Casa Blanca, Joe Biden, que intervingui “immediatament” per aturar “l’agressió israeliana”, així com els “assassinats brutals i programats” i evitar així que ” les coses segueixin fora de control “

Aquestes mobilitzacions se sumen a un intent d’atac contra agents israelians a prop de l’assentament d’Ofra, també a Cisjordània. Les Forces de Defensa d’Israel han confirmat la mort del suposat atacant, que han acusat d’intentar apunyalar un grup de militars primer i després de baixar del cotxe ganivet en mà.

Un portaveu de les Brigades d’Ezeldín a l’Qassam, ha aplaudit l’extensió de la “revolució” a Cisjordània i ha instat tots els palestins a “calar foc a terra sota els peus de l’ocupació”, en al·lusió a la presència israeliana, informa Times of Israel.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a maig 14, 2021 | 22:26
    Vendetta maig 14, 2021 | 22:26
    Als terroristas musulmans ni aigua avui son el pobres israelis ke els toca defensarse dema sera europa recordeu el atentat de las ramblas pues akells serdos es diuen jihad islamica esta tot dit kina paciencia tenen els israelis jo de ells la bomba atomica y se acaba el problema
  2. Icona del comentari de: Vendetta a maig 14, 2021 | 23:58
    Vendetta maig 14, 2021 | 23:58
    No censureu sembleu cacanyols

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa