Almenys 50 morts i 150 ferits per incendis a Grècia

El primer incendi s'ha registrat en un bosc de pins prop de Kineta, situat 50 quilòmetres a l'oest d'Atenes

 

Almenys 50 persones han mort i 150 han resultat ferides a causa dels incendis registrats als voltants de la capital de Grècia, Atenes, que han forçat a les autoritats a ordenar l’evacuació de tres comunitats de la zona. El portaveu del Govern grec D. Tzanakopoulos, ha indicat que des del primer moment les autoritats han desplegat desenes d’helicòpters i més de 300 camions de bombers.

 

El primer incendi s’ha registrat en un bosc de pins prop de Kineta, situat 50 quilòmetres a l’oest d’Atenes, mentre que el segon ha tingut lloc en Penteli, al nord de la capital. Les flames s’han estès també cap a l’est de la ciutat. Almenys 150 bombers treballen a Kineta, si bé no han aconseguit controlar les flames a causa dels forts vents a la zona, la qual cosa ha portat a les autoritats a demanar als residents de la regió a abandonar els seus habitatges davant el risc de propagació.

 

De moment es desconeixen les causes dels incendis, freqüents al país durant l’estiu. De fet, s’ha registrat un tercer incendi a la illa de Creta, on treballen desenes de bombers. Les autoritats gregues, que estimen que la xifra de víctimes mortals augmenti, han assenyalat que almenys quatre turistes de Dinamarca es troben en parador ignorat.

Nou comentari