Detingut un metge ultra alemany per posar una vacuna inventada per ell

Un metge proper a la ultradreta ha estat detingut per la policia alemanya després que el cap de setmana s’hagués de desmantellar un punt de vacunació no autoritzat. Segons informa la premsa alemanya, en aquest punt es van arribar a administrar algunes injeccions d’una vacuna contra la Covid-19 il·legal inventada pel metge ultra.

Tot i que el vaccí no hauria rebut cap mena d’autorització ni aval oficial, el metge va aconseguir establir un punt de vacunació a l’aeroport de Lübeck, al nord d’Alemanya. A més a més, segons informes policials, unes 50 persones haurien arribat a rebre la vacuna misteriosa i unes altres 200 feien cua quan van arribar les autoritats.

Durant la intervenció policial es van requisar líquids, xeringues i llistes en les quals hi constaven els noms de les persones que havien estat vacunades. Winfried Stöcker és el nom del metge detingut, que es va fer famós a Alemanya al març després de ser entrevistat per la revista Der Spiegel per parlar sobre la seva vacuna casolana.

Stöcker també és el propietari de l’aeroport de Lübeck, segons ha informat la cadena pública alemanya Norddeutscher Rundfunk. La campanya de vacunació sense llicència que va fer aquest metge i emprenedor es considera un delicte segons la Llei alemanya de medicaments.

Stöcker va desenvolupar la seva vacuna sense cap cooperació amb els reguladors. Es va autoaprovar el vaccí per a ell mateix i per a uns 100 voluntaris. Havia arribat a afirmar que la seva vacuna era efectiva al 97% i que es podia reproduir en grans quantitats. Els experts mèdics van argumentar que l’empresari s’havia saltat diversos passos de seguretat i no que no havia proporcionat informació als organismes reguladors.

Amb només el 68,4% de la població totalment vacunada, Alemanya té una de les taxes de vacunació més baixes d’Europa occidental. No obstant això, no pateix una falta greu de dosis de vacunes aprovades.

Nou comentari