El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alemanya canvia la llei per treure la competència en restriccions als lands
  • CA

El parlament alemany ha aprovat aquest dimecres una nova legislació que centralitza la gestió de les restriccions per la pandèmia. Les noves normes s’inclouen gràices a la reforma de la Llei de protecció contra les infeccions. Fins ara, el govern federal era tècnicament l’encarregat de les mesures de restricció, però en l’estructura federal descentralitzada del país, els 16 lands tenien la llibertat d’aplicar les directrius de la forma que consideressin oportuna. Al llarg dels darrers mesos, però, els lands han tendit a divergir en la manera d’aplicar les directrius que van acordar, cosa que ha provocat enormes disparitats pel que fa a normes. Alguns estats s’obrien, tot i el creixement exponencial de la infecció, mentre que d’altres quedaven tancats.

Davant d’aquesta inconsistència, el govern de la cancellera alemanya Angela Merkel va introduir aquesta legislació per obligar legalment els lands a adoptar accions específiques en lloc de fer-ne adaptacions locals en determinades circumstàncies. Els 16 estats federals encara podrien bloquejar la llei demà dijous al Bundesrat, la cambra alta del parlament alemany, però no s’espera que passi, segons publica el portal Deutsche Welle. La legislació també podria ser impugnada al tribunal constitucional alemany.

La llei estableix que si les ciutats o districtes superen la taxa d’incidència a set dies de 100 noves infeccions per cada 100.000 habitants durant tres dies consecutius, les autoritats locals han de restringir els contactes personals a una llar i a una altra persona; implementar un toc de queda entre les 22 i les 5 hores de la matinada; restringir el comerç; tancar les escoles si la taxa d’incidència supera els 165, entre d’altres mesures.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Realitat a abril 21, 2021 | 20:22
    Realitat abril 21, 2021 | 20:22
    Si ho fesin aqui serien uns centraoitzadors, etc. Si ho fa Alemanya es lo millor que es pot fer
    • Icona del comentari de: Maria a abril 22, 2021 | 08:14
      Maria abril 22, 2021 | 08:14
      Ja voldria espanya tenir un 5% de de la democracia Alemana, i un 2% de de la seva productivitat econòmica, ñ es una merda de pais, per això volem marxar, per prosperar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa