Acord per renovar la gran coalició a Alemanya

El pacte se sotmetrà a una consulta vinculant entre els afiliats del SPD
Martin Schulz, líder del SPD, i Angela Merkel, líder de la CDU
Martin Schulz, líder del SPD, i Angela Merkel, líder de la CDU | Europa Press

Els conservadors de la CDU i els socialdemocràtes han arribat a un acord per tal de renovar la gran coalició quatre mesos després de les eleccions. L'acord entre la formació de Merkel i la de Schulz arriba després que la cancellera no pugués fer viable un acord amb els liberals i els verds.

 

Tot i discrepar encara en alguns punts, fonts presents a les negociacions han assegurat que s'han superat la majoria de punts clau de l'acord per formar la coalició de govern. De totes formes, el pacte per formar govern s'haurà de sotmetre a una consulta vinculant entre els afiliats del SPD. Aquest fet aporta certa incertesa, degut al possible augment d'afiliats en els últims dies després de la crida a votar 'NO' per part de les juventuts socialistes.


 

 

Punts de discrepància

 

Un dels principals punts de desacord entre conservadors i socialdemòcrates estava relacionat amb les polítiques laborals. Els socialdemòcrates eren molt exigents a l'hora de demanar acabar amb els contractes temporals injustificats. L'altre punt de desacord principal era en matèria sanitària, on l'SPD vol garantir la igualtat de tracte en l'assistència sanitària pública i privada. Aquestes dues qüestions, segons les últimes informacions, ja estarien solucionades. Per últim, encara estan per decidir diferents ministeris; habitual orígen de conflictes en negociacions polítiques entre dues formacions.

 

Punts d'acord

 

Els avenços al llarg d'aquests dies han estat relacionats en mantenir l'estabilitat de les pensions, millorar l'atenció a la dependència i les inversions de fins a 11.000 milions d'euros en educació. També es va acordar fixar una llei de compromisos climàtics relacionats amb l'Acord de París de cara al 2030.

Comentaris
Heil!....
....

envia el comentari