Acord a Alemanya per reeditar la gran coalició entre els cristianodemòcrates i els socialdemòcrates

L'acord s'ha tancat aquest divendres al matí
La cancellera alemanya, Angela Merkel
Angela Merkel | ACN

Els conservadors liderats per la cancellera alemanya, Angela Merkel, i els socialdemòcrates de l'SPD han arribat a un acord per iniciar les converses destinades a formar un govern de gran coalició, segons han informat fonts de la formació governamental germana a l'agència de notícies DPA. Després de 24 hores de converses, la Unió Cristiana Demòcrata (CDU) i els seus aliats bavaresos de la Unió Social Cristiana (CSU) han acordat amb el Partit Socialdemòcrata (SPD) l'inici d'un procés de diàleg per formar una gran coalició, i reeditar així el pacte de l'anterior legislatura.


Segons responsables consultats per DPA, els socialdemòcrates no han aconseguit garantir una pujada dels impostos per a les rendes més altes en l'acord amb els conservadors per iniciar el procés de diàleg per formar una coalició. Aquest acord posa fi a mesos d'incertesa sobre la formació del nou govern a Alemanya, després que els conservadors de Merkel fracassessin en el seu primer intent de formar una coalició a tres bandes amb els ecologistes i els liberals. Malgrat l'acord, la conferència que celebrarà el 21 de gener l'SPD haurà de donar el seu suport a les converses per tornar a formar una gran coalició amb Merkel al capdavant de l'Executiu. La cancellera fa dotze anys que ocupa el càrrec i va guanyar les últimes eleccions legislatives.


 

Els responsables del partit esperen que fins l'abril no es puguin negociar els termes de l'acord per a la gran coalició. Segons el DPA, els líders de l'SPD, la CSU i la CDU i dels seus grups parlamentaris han acceptat iniciar les converses exploratòries per formar la gran coalició. Per arribar a un acord final, tant l'SPD com la CSU i la CDU hauran de donar el seu suport a les converses i els acords que s'assoleixin, segons han explicat a DPA fonts de les formacions polítiques.
Comentaris

envia el comentari