El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acord a Israel per expulsar Netanyahu del poder

El líder del partit religiós israelià Yamina, Naftali Bennett, ha anunciat aquest diumenge un acord per negociar la formació d’un govern de coalició que inclou a el partit centrista Yesh Atid i que té com a principal objectiu desplaçar de el poder a el primer ministre sortint, Benjamin Netanyahu, de el partit conservador Likud. En la seva compareixença, amb un clar to institucional, Bennett ha subratllat que Netanyahu no té possibilitats de formar un govern de dreta. “És una absoluta mentida”, ha assegurat.

Les opcions són ara, segons Bennett, la cinquenes eleccions seguides des d’abril de 2019 o un govern del “bloc de l’canvi” que inclou a partits contraris a Netanyahu i que va des de la dreta a l’esquerra. Per això, ha anunciat que està treballant per a la formació d’un govern d’unitat amb el líder d’el partit centrista Yesh Atid, Yair Lapid.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 30, 2021 | 21:08
    Ricard maig 30, 2021 | 21:08
    Pa per avui, gana per a dema. Així el bloc nacionalista i conservador sortirà reforçat d'aquí a 4 anys. Desgraciadament els darrers aldarulls entre comunitats, ignorats per la premsa internacional, porten a la segregació entre comunitats dins d'Israel. Males notícies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa