Prop de 50 persones moren en un atemptat a Afganistan

Cap organització terrorista s'ha atribuït l'autoria de l'atac

La mesquita xiïta Sayed-Abad, situada a la província de Kunduz (nord d’Afganistan) ha estat escenari d’un atemptat produït per un terrorista suïcida. La missió de les Nacions Unides a aquest país assegura que més d’un centenar de persones han resultat assassinades o ferides. Europa Press explica que el balanç oficial de les autoritats locals xifra en 43 el total de víctimes mortals, tot i que alguns mitjans afganesos parlen de més de 50. Aquest mateix mitjà recull una informació de la televisió nord-americana CBS, que explica que la bomba la duia a la motxilla un nen que va entrar a la mesquita fent veure que es dedicava a netejar sabates.

De moment, cap organització terrorista ha reconegut l’autoria d’aquest fet. La comunitat xiïta està perseguida tant per l’Estat Islàmic com pels talibans, que ara controlen el govern del país asiàtic. No obstant això, el portaveu dels mateixos talibans, Zabihullah Mujahid, s’ha referit a les víctimes mortals com a “diversos compatriotes han caigut com a màrtirs o han resultat ferits“. Aquesta organització militar ha mostrat la seva voluntat d’integrar la comunitat xiïta des que va arribar al govern a través de les armes.

Estat Islàmic ja va reivindicar l’autoria d’un atemptat el passat diumenge. Aquest atac es va produir durant el funeral de la mare de Zabihullah Mujahid i va produir dos morts. Durant les darreres setmanes, els talibans han anunciat la detenció i la mort de diversos membres d’Estat Islàmic. Aquest grup terrorista considera als actuals governadors d’Afganistan com uns traïdors a la llei de l’Islam i defensen una doctrina molt més dura. Muhajid assegura que l’Estat Islàmic no és cap amenaça tot i admetre que “genera maldecaps en alguns llocs, però és immediatament eliminat després de cada incident”.

Nou comentari