El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alerta per fortes ratxes de vent, que superen els 100 km/h
  • CA

Els Bombers de la Generalitat han fet aquest dissabte cinc serveis a la Selva a causa de les fortes ratxes de vent, que arriben als 100 km/hora. Una de les actuacions ha estat a migdia per retirar un arbre caigut a sobre d’un vehicle en circulació a Lloret de Mar, sense que s’hagin de lamentar ferits, i una altra sortida ha estat per treure un pal de la llum tombat a Santa Coloma de Farners. A la resta de comarques, no hi ha hagut incidències destacables.

Les ratxes de vent ja superen els 100 km/h a l’Empordà amb registres destacables com els 120,2 km/h de tramuntana a Portbou. En paral·lel, el temporal de mar es reforçarà aquest diumenge a la costa catalana amb onades que poden superar els 4 metres –mar brava- al nord de la Costa Brava.

Aquest divendres Protecció Civil de la Generalitat va activar l’alerta de fort onatge fins al diumenge. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les onades superin els 2,5 metres a l’Empordà, la Selva, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Baix Ebre i el Montsià. La Generalitat alerta que el territori més afectat serà l’Empordà, on les onades podrien arribar a superar els quatre metres.

La principal recomanació de Protecció Civil és tenir molta cura les zones portuàries, els espigons i les activitats que es realitzin a prop de la costa. A més, aquest organisme posa de manifest la importància de respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu i per raons de seguretat. Protecció Civil també demana prudència a la població encara que no hi hagi indicis de perillositat i demanar evitar fer fotografies o anar a mirar com trenquen les onades.

El màxim grau de perillositat de les onades està previst per aquest dissabte, on fins a sis comarques del litoral estaran en alerta taronja amb la possibilitat que les onades superin els dos metres i mig. L’estat de la mar durant la nit de divendres tan sols presentarà un perill destacat al litoral nord de Catalunya. Pel que fa al diumenge, el nord i el sud de la costa catalana continuaran en alerta taronja, mentre que el Barcelonès i el Baix Llobregat no superaran l’alerta groga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa