El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un novembre de rècord a l’Observatori Fabra de Barcelona
  • CA

El mes de novembre ha estat càlid a bona part del territori català i especialment càlid als punts més elevats del territori. Una petita mostra d’aquesta anomalia de les temperatures, la trobem en la mitjana total mensual de l’Observatori Fabra de Barcelona que ha registrat el segon mes de novembre més càlid de la sèrie 1914-2015.

Segons ens informa el mateix observador de l’Observatori Fabra, l’Alfons Puertas, aquest mes de novembre és el segon més càlid de la sèrie amb una temperatura mitjana mensual de 14.3 graus només superat per l’any 2006 quan la mitjana de temperatures del mateix mes de l’any va ser de 14.6 graus.

L’estabilitat que ha predominat durant bona part del mes de novembre també es reflexa en les dades d’hores de sol registrades durant tot el mes al mateix Observatori Fabra i aquest novembre ha estat el novembre amb més hores de sol mai enregistrat en aquest punt de la capital catalana, concretament amb 241.5 hores, un 54% més de la mitjana.

A altres punts del territori català en especial a l’alta muntanya les temperatures han estat entre 3 i 4 graus per sobre de la mitjana climàtica segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya. Destaquem les anomalies de temperatura de les estacions de: Malniu 2.230 metres ( 4.3ºC), Montsec d’Ares 1.572 metres ( 4.3ºC), Cadí Nord 2.143 metres ( 4.2ºC) i el Port del Comte 2.316 metres ( 4.0ºC).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa