Un tornado arrenca pins de grans dimensions a l’Ametlla de Mar

Un tornado ha causat aquest dimarts danys de diversa consideració en propietats i ha arrencat arbres de grans dimensions a l’Ametlla de Mar, al Baix Ebre. La màniga, que s’hauria format durant l’episodi de mal temps que ha afectat la zona, hauria entrat procedent del mar per la zona de la urbanització de Roques Daurades –al sud del nucli urbà-, afectant principalment elements exteriors d’habitatges, segons ha confirmat a l’Agència Catalana de Notícies l’alcalde, Jordi Gaseni. Posteriorment, i deixant un rastre perfectament visible del seu pas, s’hauria dirigit cap a l’interior per la partida del pla de la Barrera i fins arribar prop de la zona de l’antiga N-340, a uns sis quilòmetres del nucli urbà.

L’alcalde ha apuntat que el suposat tornado ha deixat una “línia força extensa” de diversos quilòmetres. Al seu pas ha deixat danys en estructures construïdes com tanques o zones enjardinades d’habitatges, arrencant elements com portes i llançant-los a centenars de metres. També ha arribat a tombar totalment pins “gairebé monumentals” i arbres de grans dimensions, alguns molt a prop de camins i vials rurals.

El consistori ha mobilitzat vuit treballadors de la brigada municipal per donar solució als incidents que la situació ha generat. “Estem mirant que no tinguem cap problema perquè la gent que viu al camp pugui accedir als habitatges perquè als arbres han tallat els camins”, ha tancat Gaseni.

Catalunya es troba en alerta per una onada de mal temps que es preveu que es faci notar aquesta mateixa setmana i que comenci amb màxima intensitat aquest mateix dimarts. Es calcula que a partir d’avui es formi una pertorbació a la Mediterrània Occidental i el país entri de ple sota el radi d’acció d’aquesta borrasca. És per tot això que Protecció Civil ha publicat a primera hora d’aquest matí una sèrie de recomanacions per fer front a aquest temporal, que es preveu que sigui dur.

Nou comentari