El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torna l’anticicló aquest cap de setmana
  • CA

El temps estable, anticiclònic tornarà a ser el protagonista a partir d’aquest cap de setmana a bona part de Catalunya. Recuperarem els dies dominats pel sòl, algunes boires i la inversió tèrmica amb més fred a les valls que no pas a l’alta muntanya.

Després d’uns dies de rebombori meteorològic amb nevades abundants al Pirineu i algunes ventades intenses, especialment als dos extrems del país, de cara a aquest proper cap de setmana el temps estable tornaria a dominar a tot el territori català tot i que dissabte a primeres hores del dia no descartem alguna nevada feble al nord de la Vall d’Aran conseqüència d’un front molt feble que passaria lliscant el Pirineu.

Les temperatures en general anirien pujant a partir de diumenge i dilluns aproximant-se a valors de 8-10ºC a uns 1.500 metres d’altitud. Així doncs la pujada de temperatures la notaríem especialment al sector de l’alta muntanya. Tornaríem a parlar de la inversió tèrmica pròpia dels períodes anticiclònics i de vents en calma on l’aire fred s’acumula a les valls i zones planeres registrant en aquestes zones unes temperatures més baixes que no pas en punts més elevats sobre el nivell del mar.

La tendència a més llarg termini no ens fa pensar en grans canvis en el temps, l’anticicló i el temps estable ens acompanyarien també els primers dies de desembre i només un petit front podria reactivar de manera feble les nevades al Pirineu Occidental coincidint amb el pont de la puríssima.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa