El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Onada de calor imminent a Catalunya
  • CA

El Servei Meteorològic de Catalunya (conegut com a Meteocat) ha emès aquest dilluns un avís per l’onada de calor que es preveu que arribi al país de manera imminent, a partir d’aquest dimecres. “Tot indica que l’episodi continuarà en dies posteriors”, informa el Meteocat en un tuit. Fins ara, el pic màxim de calor que s’ha registrat a Catalunya aquest estiu va donar-se a Anglès (a la comarca de la Selva) el 22 de juliol. En aquest municipi es va arribar aquell dia a una temperatura superior als 40 graus. Però ara es prepara una onada de calor més persistent i més llarga, i afectarà una àrea geogràfica molt més àmplia, pràcticament tot Catalunya.

El Meteocat situa l’alerta per onada de calor per al dimecres en el nivell 4, en una escala on el màxim és el nivell 6. Dijous preveuen que les temperatures encara pugin més que dimecres, i el nivell d’alerta arribarà, amb tota probabilitat, al nivell 5. Això comportarà que les temperatures arribaran fins als 39 graus en diversos punts del país, i també que les mínimes –és a dir de matinada– no arribara a baixar dels 19 graus.

Davant d’aquestes previsions del Meteocat, la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ha emès un avís de risc per calor de cara a dimecres i dijous. La previsió és que l’episodi meteorològic es noti sobretot dimecres a les comarques de Ponent i dijous, també, a la Catalunya Central. Com és habitual en aquestes situacions, per tal d’evitar cops de calor i altres patologies i emergències, es recomana beure molta aigua, evitar exposar-se les hores de més sol i estar en llocs climatitzats quan faci més calor.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: MHP a agost 10, 2021 | 07:38
    MHP agost 10, 2021 | 07:38
    La culpa, de Madrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa