El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Protecció Civil diu que la restricció de camions és per garantir la seguretat
  • CA

El director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha afirmat aquest dimarts a la tarda que la mesura de restringir el trànsit de camions a la xarxa catalana que s’ha aplicat des de les quatre de la tarda no vol “penalitzar” el sector del transport, sinó garantir la seguretat. Delort surt així al pas de les crítiques d’alguns camioners que han considerat la mesura exagerada. El director general s’ha mostrat disposat a assumir aquestes crítiques si la mesura que s’ha adoptat serveix per evitar casos com el d’aquesta matinada de dilluns a dimarts, quan l’accident d’un camió a la C-25, en terme de Sant Bartomeu del Grau (Osona) ha deixat encallats 200 vehicles en un tram de 8 quilòmetres. Delort ho ha dit en roda de premsa acompanyat de la directora del Servei Català del Trànsit, Eugenia Doménech, que ha advertit que incomplir la norma de la restricció comporta multes de 500 euros.

Com a exemple que la intenció de la Generalitat no és perjudicar el sector del transport, Delort ha explicat que l’operatiu de control dels camions incorpora també la policia portuària dels ports de Barcelona i de Tarragona. En aquest sentit ha dit que si el camió que vol sortir del port ha de fer, per exemple, un trajecte de 500 metres per anar a la Zona Franca, la mateixa policia li permet l’accés.

 

Es tracta, ha dit Delort, de prendre “mesures simples” que evitin problemes com els ja esmentats d’aquesta nit a la C-25. També ha subratllat que aquesta mesura, que aquí ha generat certa controvèrsia, “a altres països, com al dels veïns del nord, per exemple, s’aplica de manera immediata”. També ha explicat que des de la setmana passada s’està avisant al sector del transport internacional que aquest episodi meteorològic es podia produir.

 

No som impermeables a la crítica dels camioners, però apliquem la mesura pel bé del conjunt de la ciutadania”, ha afirmat el director general de Protecció Civil, tot recordant que per a aquest dimecres s’ha anul·lat, també, tot el transport escolar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa