El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha previst un canvi de temps a partir de demà diumenge. El temps s’estabilitza de forma transitòria aquest dissabte amb un matí amb moltes estones de sol, tot i que apareixerà algun núvol baix a la costa que pot portar alguna gota. La temperatura ha baixat a primera hora, l’ambient és més fred i i el vent de Mestral i Tramuntana no desapareix, provocant més onatge als extrems litorals. El risc està actiu per vent del nord i nord-est amb intervals de 7 que provocará onades de 3 metres al litoral de Barcelona, segons previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEM) que recull l’agència Europa Press. 

A primera hora del matí, ja no trobem precipitació sobre Catalunya, però encara queden intervals de núvols sobretot al nord-est i al litoral i prelitoral central. A banda, hi ha alguns bancs de boira o boirina a punts de l’interior. L’ambient assolellat serà el protagonista del matí de dissabte.

Segons el Meteocat, la tarda de dissabte encara hi haurà força sol, però es produirà l’arribada de núvols prims. A l’extrem nord del Pirineu el cel es pot tapar, un fet que anticiparà un nou canvi de temps que arribarà quest diumenge. Es reactivaran les precipitacions a la cara nord del Pirineu i caurà algun ruixat a la costa central. La cota de nou baixarà fins als 1.300 metres. Així doncs, a partir de dilluns la previsió és que hi hagi més ruixats mentre que les temperatures mantindran la seva tendència a baixar.

El matí de diumenge hi haurà cel serè o poc ennuvolat, amb la presència d’intervals de núvols baixos al sud de la Costa Brava i al nord del litoral i prelitoral central que deixaran el cel mig ennuvolat. A partir de migdia, creixeran nuvolades a punts del quadrant nord-est que, a la tarda, s’estendran pel sector central del litoral i prelitoral. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà entre molt ennuvolat i cobert al llarg de tot el dia. A banda, fins a mig matí hi haurà estrats baixos a la depressió Central, si bé localment podran persistir fins a migdia.

Nou comentari