El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Petit canvi de temps a inicis de la setmana vinent
  • CA

Poques novetats durant els últims dies pel que fa a la situació meteorològica. Seguim dominats per un potent anticicló que ens deixa un temps força estable amb unes temperatures que són en general força altes per l’època. Per altra banda la boira o les boirines també són presents i apareixen en alguns sectors habituals de l’interior del país. Com a petita novetat sembla que entre dilluns i dimarts vinent un petit front atlàntic podria creuar el territori fent canviar lleugerament el temps.

Entre les jornades de dilluns i dimarts vinent un petit front atlàntic podria baixar de latitud i afectar el nostre territori tot i que sembla que de forma força feble. Segons els últims models meteorològics aquest front ens hauria de creuar d’oest a est durant la nit i matinada de dilluns a dimarts.

Aquest petit canvi de temps podria portar-nos alguns plugims febles repartits pel terç oest, alguns punts de l’interior i alguns ruixats de més entitat a la zona pirinenca o prepirinenca, especialment al Pirineu de Lleida. A la resta del país la pluja creiem que hauria de ser molt minsa o fins i tot al sector litoral de Barcelona i Girona aquesta fins i tot podria no aparèixer.

Les temperatures diürnes podrien baixar lleugerament durant la jornada de dilluns i dimarts conseqüència del cel més ennuvolat però en general no esperem unes temperatures gaire més baixes de les que tenim aquests dies. Fins i tot a mitjans de la setmana vinent i amb el pas d’aquest sistema frontal els vents de SW que serien els dominants podrien fer pujar encara una mica més les temperatures, especialment al litoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa