El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Clara pujada de les temperatures a partir de demà
  • CA

A partir de demà dimarts i durant el que resta de setmana les temperatures experimentaran una clara pujada arreu del territori. L’hivern no vol acabar d’instal·lar-se definitivament i les temperatures, especialment les diürnes podrien arribar a ser entre 4 i 6ºC més altes del normal per l’època de l’any.

Durant aquesta setmana un conjunt de fronts atlàntics febles anirien creuant el territori deixant únicament el cel mig enterbolit i no esperem precipitacions a pràcticament cap punt del territori. Conseqüència del pas d’aquests fronts febles els vents de SW que s’imposarien al seu pas farien avançar des del nord d’Àfrica una massa d’aire càlid que ens portaria temperatures que no seran pròpies per les dates.

Entre dimecres i dijous esperem la màxima pujada dels mercuris que en alguns punts del litoral i del prelitoral podrien superar els 20ºC de temperatura màxima. També notarem aquesta pujada de temperatures en punts del Prepirineu i a la majoria de valls Pirinenques. Les boires anirien reduint la seva extensió i persistència i creiem que en punts de l’interior del país la temperatura també pujaria clarament durant els pròxims dies. Les temperatures mínimes tot i que també pujarien lleugerament encara serien fredes a molts punts de l’interior i a les valls pirinenques.

Aquesta pujada de temperatures no només afectaria el territori català sinó que s’estendrà per bona part de l’Europa Occidental, en alguns punts del vell continent les temperatures podrien ser entre 6 i 8ºC més altes del normal per l’època i molt probablement els pròxims dies tornarem a parlar d’alguns rècords de temperatura màxima en alguns observatoris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa