El pas de la DANA per Catalunya deixa inundacions, arbres caiguts i portes arrencades

Catalunya es troba en alerta per un fort temporal que ha deixat inundacions, rècords de precipitacions i arbres caiguts. En aquest marc, Protecció Civil ha fet diverses recomanacions durant el dia d’avui per protegir-se d’aquest temporal. Demana que els ciutadans no deixin “testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses“, i insta la població a vigilar “amb el mobiliari urbà, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure”; i també assenyala que qui estigui al mar no s’ha d’apropar a “esculleres, espigons o passejos marítims”. “Les onades us poden arrossegar“, recorden.

Operaris treballant en l’accés al barri del Serrallo de Tarragona tallat per culpa de les inundacions causades per la pluja (ACN).

Altres de les recomanacions que ha fet protecció civil és que la població “s’allunyi de rieres i zones que es puguin inundar“. Així mateix, s’insta la gent a no aparcar el cotxe ni cap altre tipus de vehicles a prop d’un espai com aquest. Per altra banda, també es recomana la ciutadania a no travessar o creuar zones inundades, per molt que aquestes semblin poc profundes. “Podeu ser arrossegats pel corrent“, recorda protecció civil a través d’una piulada publicada al seu compte de Twitter. Així mateix, també recorda que en cap cas s’ha de baixar a zones inundades com un soterrani o un pàrquing per retirar-hi el cotxe; assenyalen que podria ser perillós. 

A banda, un tornado ha causat aquest dimarts danys de diversa consideració en propietats i ha arrencat arbres de grans dimensions a l’Ametlla de Mar, al Baix Ebre. La màniga, que s’hauria format durant l’episodi de mal temps que ha afectat la zona, hauria entrat procedent del mar per la zona de la urbanització de Roques Daurades –al sud del nucli urbà-, afectant principalment elements exteriors d’habitatges, segons ha confirmat a l’Agència Catalana de Notícies l’alcalde, Jordi Gaseni. Posteriorment, i deixant un rastre perfectament visible del seu pas, s’hauria dirigit cap a l’interior per la partida del pla de la Barrera i fins arribar prop de la zona de l’antiga N-340, a uns sis quilòmetres del nucli urbà.

Un pi arrencat pel suposat tornado a l’interior del terme municipal de l’Ametlla de Mar. Imatge del 23 de novembre de 2021. (Horitzontal)

Nou comentari