El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Avís per pluges intenses al litoral català
  • CA

Protecció Civil ha activat l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya, l’INUNCAT, per previsió de pluges intenses i ruixats des d’aquest migdia fins a la matinada. Els ruixats poden afectar sobretot el litoral i prelitoral central i sud. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir d’aquest migdia i fins la matinada hi pot haver precipitacions a molts punts del país, i en algunes zones es poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. El litoral nord de la província de Tarragona i el litoral de Barcelona estan en risc taronja, mentre que la resta de Catalunya està en risc baix, el verd.

Així, sostenen, que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen les intensitats i acumulacions més importants. També insten a “renunciar” a les activitats a l’aire lliure si les condicions són adverses.

Servei Meteorològic de Catalunya informa que fins a mitja tarda creuaran bandes de núvols alts i mitjans d’oest a est del territori que deixaran el cel entre poc i mig ennuvolat, en conjunt. A banda, a la meitat est del país, resta del Pirineu i Prepirineu i al Camp de Tarragona el cel estarà cobert o molt ennuvolat amb el creixement d’algunes nuvolades. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà cobert tota la jornada. Fins a migdia s’espera precipitació feble al vessant nord del Pirineu. A banda, la cota de neu baixarà dels 2.600 metres de matinada fins als 2.200 metres al final del dia.

Per a aquest divendres, el Servei Meteorològic de Catalunya espera tempestes arreu de Catalunya, tot i que les temperatures es mantindran constants. El cap de setmana serà assolellat i es preveu que diumenge s’assoleixin els 24 graus en alguns punts del país.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quin món més bèstia a octubre 21, 2021 | 15:58
    Quin món més bèstia octubre 21, 2021 | 15:58
    La fotografia és de l'estiu ? El "ciclista" va equipat de forma "formidable". Hi ha insensats, també motoristes, que a Barcelona circulen amb xancletes als peus (?!) i sense una protecció mínima al cos tot i sabent l'evidència que si reben un cop, impacte d'un altre vehicle, col·lisió o el vehicle els rellisca, el seu cos els fa de carrosseria...
  2. Icona del comentari de: Conductor veterà a octubre 21, 2021 | 17:13
    Conductor veterà octubre 21, 2021 | 17:13
    Doncs si, noi. Hi ha una munió de ciclistes,gent que va en patinet i motoristes d'alló més irresponsable. Llavors quan els enganxes amb el cotxe, el criminal és l'automobilista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa