El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alerta per fortes pluges que podrien provocar greus inundacions
  • CA

Catalunya està en alerta pel vent i fortes pluges, el que ha provocat un avís del Servei Meteorològic de Catalunya i una crida a la precaució. De fet, el Meteocat ja va avançar aquest cap de setmana que s’aproximava una onada de mal temps, especialment a partir d’aquest dimarts. Es calcula que serà demà dimarts quan es formarà una pertorbació a la Mediterrània Occidental i el país entrarà de ple sota el radi d’acció d’aquesta borrasca.

Això provocarà, segons pronostica el Meteocat, precipitacions generals “que podran descarregar amb intensitat i deixar acumulacions importants“. Es preveu que aquest temporal pugui arribar a generar pluges que provoquin precipitacions de 100 litres per metre quadrat en 24 hores. A partir del vespre d’aquest dilluns poden començar “xàfecs forts” que vagin acompanyats de tempesta, tot i que serà a partir de demà quan “es reforçarà el vent de component est i s’alterarà l’onatge a tota la costa, amb notable mar de fons d’aquest component”. De fet, aquest dimarts es poden registrar precipitacions de 20 litres per metre quadrat en mitja hora.

Les pluges començaran a descarregar inicialment al terç sud de Catalunya i s’estendran a gairebé tot el territori, amb una intensitat marcada al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, així com a les comarques de l’Ebre. L’acumulació de xàfecs ha activat l’alerta per un perill molt alt d’inundacions al terç sud de Catalunya. Segons el Meteocat, a aquesta zona es poden superar els 240 litres per metre quadrat en 24 hores.

El vent també preocupa el Meteocat, que ha alertat que fins aquest dimarts a última hora de la nit el vent que vindrà de l’est bufarà amb ratxes que superaran els 72 quilòmetres per hora a tot el país. Barcelona i la Catalunya Central seran les zones que pateixin més aquestes ratxes de vent que també afectaran l’onatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa