El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
TMB rehabilitarà cinc estacions de metro

 

TMB ha iniciat els treballs previs de les obres de rehabilitació integral de les estacions de metro de Besòs Mar (línia 4), Passeig de Gràcia (línia 3) i Paral·lel (línies 2 i 3), i pròximament començaran les de reforma parcial de Fondo i Universitat (línia 1). Les obres, que comporten una inversió global de 8,26 milions d’euros, suposen la represa del programa de TMB d’actualització i millora de la funcionalitat d’estacions antigues o d’elevada utilització, interromput el 2012 amb motiu de la falta de finançament del sistema de transport públic.

Les rehabilitacions integrals persegueixen deixar les estacions com noves, tant en les parts visibles com en les invisibles, a banda de millorar aspectes de l’accessibilitat com ara l’altura de les andanes, sense afectar estructures. En tots els casos la intervenció és posterior i independent de les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda que ja va realitzar la Generalitat en diferents dates i que van comportar la instal·lació d’ascensors.

 

Els projectes consisteixen a reconfigurar vestíbuls per aprofitar millor l’espai, substituir paviments, graons, sostres i revestiments de parets, millorar la il·luminació, renovar la senyalització informativa i el mobiliari, i instal·lar barreres de control del tipus més efectiu on sigui necessari. En el disseny arquitectònic es procura distribuir els espais per facilitar els fluxos de persones, augmentar la sensació de lluminositat amb acabats de tonalitats clares i facilitar el manteniment posterior amb l’elecció de materials de resistència elevada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa