El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La missió del satèl·lit espanyol Ingenio fracassa per una fallada del coet
  • CA

El coet Vega de l’Agència Espacial Europea (ESA) que transportava el satè·lit espanyol Ingenio ha fallat vuit minuts després del seu enlairament per un “desviament de la trajectòria”. Això ha suposat “la pèrdua de la missió”, segons ha informat l’agència en un comunicat.

L’Ingenio, que durant els pròxims set anys havia de vigilar des de l’espai l’estat del sòl, l’aigua i l’aire de la Terra, era el primer satèl·lit 100% espanyol i representava el primer sistema complet espacial dissenyat i desenvolupat per Espanya. La missió, doncs, havia de marcar un abans i un després en la indústria aerospacial espanyola. El projecte, liderat pel El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), es va iniciar l’any 2008 i tenia un cost aproximat de 200 milions d’euros.

El coet fallit, que també transportava el satèl·lit francès Taranis, tenia previst separar el satèl·lit espanyol 54 minuts després de l’enlairament i fer el mateix amb el satèl·lit francès 1.42 hores després del llançament.

L’ESA ja ha començat a analitzar les dades de telemetria per determinar la causa de l’error. Responsables de l’agència compareixeran en roda de premsa aquest dimarts per informar dels fets des del complex espacial des d’on es va fer el llançament, a Kuru (Guaiana Francesa).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa