El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una resposta sòlida a la crisis: ‘passaports professionals’ IEF en finances
  • CA

En 20 anys d’història, l’IEF ha format a més de 90.000 professionals de diferents àrees de les finances amb un èxit del 90% d’aprovats en certificacions professionals de referència a Europa.

L’Institut d’Estudis Financers (IEF) és una fundació privada de referència en formació i divulgació bancària i financera creada pels bancs i caixes més rellevants d’Espanya per afavorir la competitivitat, l’eficiència i la internacionalització del sector i la promoció de noves iniciatives, amb dos objectius específics:

–Fomentar la màxima preparació tècnica i pràctica dels professionals financers a través de la formació especialitzada.

–Promoure, a través de la pròpia formació, i d’activitats d’investigació aplicada i divulgació i la generació d’iniciatives financeres per reforçar el sector financer a Catalunya.

PROGRAMACIÓ 2012/2013

PROGRAMA SUPERIOR DE GESTIÓ PATRIMONIAL (PSP)
En els darrers 20 anys l’IEF ha format a milers de professionals en coneixements i habilitats d’assessorament financer. Molts d’ells han aconseguit i mantenen vigent el certificat European Financial Advisor (EFA) d’EFPA, el més extés reconeixement professional a Europa en aquesta activitat.

El postgrau en Gestió Patrimonial (PSP) té l’objectiu de complementar i aprofundir la formació i experiència prèvia dels professionals que aconsellen i gestionen patrimonis de particulars. El Programa forma en les habilitats tècniques, de valoració i judici, i d’assessoria, necessàries per optimitzar les relacions amb els clients.

L’homologació europea d’aquest curs el converteix en el primer d’Espanya en obtenir l’acreditació de l’Associació Europea de Planificació Financera Personal (EFPA), entitat en la qual està integrada EFPA-España, com a programa preparatori per a la Certificació Professional d’European Financial Advisor (EFA).

Dirigit a professionals d’entitats financeres amb responsabilitats presents i futures en l’àrea de banca personal, gestors, assessors i consultors financers. Professionals de gestores de carteres i fons, de societats de valors i de qualsevol entitat vinculada a la intermediació o gestió d’inversions. Universitaris interessats en especialitzar-se en aquesta creixent àrea del negoci financer.

Barcelona, d’octubre 2012 a juny 2013

PROGRAMA DE PLANIFICACIÓ FINANCERA (PPF)
Ara ha arribat el moment de donar un pas més, un pas important en la carrera professional, que és avançar cap a la planificació financera personal, el Financial Planning o el procés per al qual de forma integrada es determinen els objectius financers d’un client i se seleccionen, executen i es revisen periòdicament les millors estratègies coordinades per assolir aquests objectius. Per a certificar la qualificació professional a nivell de Planificador Financer Personal o Financial Planner, l’Institut d’Estudis Financers va posar en marxa la 1a edició del curs PPF de preparació per a l’obtenció del certificat EFP, paral•lelament al reconeixement d’aquesta certificació a Espanya i aportant els primers planificadors financers del país. Actualment, s’està desenvolupant la 4 edició en obert del Programa en metodologia semipresencial amb sessions quincenals, els divendres tarda i dissabte matí, per adaptar-nos a l’agenda i necessitats dels nostres alumnes.

No cal dir que els curs té un nivell que permetrà una adquisició completa de les competències professionals d’un Planificador Financer Personal i la preparació necessària per superar els exigents exàmens EFP d’EFPA Espanya.

Barcelona, desembre 2012 a juny 2013

PROGRAMA CEFA® I CIIA®
Preparació dels exàmens internacionals per a l’obtenció del Títol d’Expert Europeu en Inversions Financeres (Nivell CEFA) i Títol d’Analista Financer Internacional (Certified International Investment Analyst) (Nivell CIIA) avalat i reconegut pels països membres de ACCIA.

Dirigit a titulats universitaris amb experiència professional dins del món financer. El curs permet l’accés al més alt reconeixement professional en l’àmbit de l’Anàlisi Financera i la Gestió de Carteres.

Sortides professionals a entitats financeres, societats i agències de valors, gestores de fons d’inversió i de pensions, companyies d’assegurances i departaments financers d’empreses.

Barcelona, octubre 2012 a juny 2013

MÀSTER EN FINANCES
El Màster en Finances proporciona als alumnes, a través d’un programa de dedicació quasi exclusiva d’un any acadèmic, una formació àmplia i d’alt nivell sobre els elements teòrics, eines, mètodes, tècniques i noves tecnologies que són necessaris per a desenvolupar les funcions requerides en l’activitat financera real de les entitats financeres, empreses i mercats, on se’ls introdueix facilitant la realització de pràctiques i a través del seminari final a la City.

Per tant, l’objectiu central del Màster en Finances és formar professionals capacitats i amb habilitats tècniques i de gestió, idònies per a futures carreres professionals al món financer i empresarial en un entorn extraordinàriament dinàmic.

Barcelona, octubre 2012 a juny 2013

PROGRAMA SUPERIOR DE PRODUCTES FINANCERS DERIVATS (PFD)
Postgrau on desenvolupar un curs intensiu en durada i profunditat sobre tots els aspectes dels productes financers derivats i el risc financer. Els assistents estaran en disposició de convertir-se en operadors de mercats financers, amb el títol d’operador de MEFF , operadors de derivats i podran desenvolupar estratègies de cobertura, especulació i arbitratge sobre els diferents subjacents.

Dirigit a llicenciats i estudiants universitaris cercant una especialització professional. Professionals d’entitats de crèdit, societats de valors, gestores i de tresoreria.

Sortides professionals a qualsevol funció professional vinculada als mercats de valors, les tresoreries bancàries i la gestió de carteres.

Barcelona, setembre 2012 a març 2013
PROGRAMA SUPERIOR DE GESTIÓ DE RISCOS FINANCERS (PGR)
L’objectiu essencial d’aquest curs és la preparació i actualització d’especialistes actuals i futurs d’alt nivell en gestió de riscos financers amb èmfasi en els diferents aspectes a aplicar de la normativa vigent. El contingut del curs està adaptat principalment al programa per a la preparació dels exàmens d’homologació internacional, Financial Risk Manager (FRM™) de la Global Association of Risk Professionals (GARP) i de forma addicional per a la certificació, Professional Risk Manager (PRM™) de la Professional Risk Manager’s Internacional Association, (PRMIA).

Les especificitats incorporades al programa el doten d’un caràcter eminentment pràctic. La metodologia utilitzada combina la teoria amb l’estudi de casos pràctics acompanya de sessions intensives per a la preparació de les certificacions professionals esmentades (incorporen simulacions d’exàmens en les mateixes condicions que els desenvolupats per la GARP i PRMIA), amb un doble objectiu: preparar a l’alumne per a la superació de les certificacions FRM™/PRM™ i avaluar el seu grau d’aprofitament.

Barcelona, febrer 2013 a novembre 2013

Per a més informació: Institut Estudis Financers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa