El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els espàrrecs tornen a Gavà del 24 al 26 d’abril
  • CA

Els espàrrecs tornen a Gavà del 24 al 26 d’abril. La Fira d’aquesta planta silvestre i conreada celebra aquest cap de setmana la 62a edició. La Fira d’Espàrrecs va néixer com un Concurs Exposició d’Espàrrecs on els agricultors mostraven el seu producte autòcton. Ara, és una mostra agrícola, comercial, industrial i gastronòmica on diferents sectors econòmics de Gavà, de la comarca i de tota Catalunya exposen els seus productes.

A la plaça de Jaume Balmes trobareu GastroGavà, una mostra de l’oferta gastronòmica del municipi. Amb el producte local i l’espàrrec de Gavà com a ingredient principal, hi podreu gaudir de la cuina de qualitat dels restaurants del municipi. Està pensat com un espai destinat al lleure dels visitants de la Fira. Hi haurà 10 punts de degustació simultània dels quals es podrà gaudir mitjançant l’adquisició de tiquets, que inclouen la beguda.

Enguany s’han reubicat els espais que configuren el recinte firal amb l’objectiu d’afavorir la visibilitat dels expositors i facilitar als visitants el recorregut per totes les zones. El carrer de Sant Pere es configura com el nexe d’unió entre els dos grans espais de la Fira: la plaça de Jaume Balmes i el pavelló i l’escola Jacme March. El carrer de Martí l’Humà estarà ocupat per part de la Mostra d’Automoció, que enguany estarà situada entre aquest carrer i una part de la plaça de Jaume Balmes.


Origen de la fira

La primera edició va tenir lloc el 22 de maig de 1932 i es va anar realitzant fins l’any 1936 quan la Guerra Civil Espanyola va impedir que tingués continuïtat.

Es va tornar a realitzar l’any 1943, però va patir dues noves interrupcions. Així, després d’aquell any no es tornà a fer fins l’any 1948 i, després, es va iniciar un nou parèntesi de dotze anys sense celebració. Arribat l’any 1961 es recuperà, ja amb continuïtat.

L’entrada a la fira és gratuïta, i l’horari és de De 10h a 22h

Per a més informació: www.portaleconomic.gavaciutat.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa