El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cuina, solidaritat, història i esport a les pistes d’esquí catalanes
  • CA

La tradicional baixada de torxes de cap d’any de Baqueira-Beret, construir un iglú a la Vall de Núria, el compromís de La Molina amb el medi ambient o les receptes de cuina de la Masella són algunes de les activitats que aquests dies es poden fer a les pistes d’esquí catalanes. Les pistes del Pirineu català gaudeixen d’una bona salut i ofereixen propostes suggerents per a tots aquells que s’animin a visitar les seves instal•lacions. Famílies, grups d’amics o parelles poden trobar un marc ideal per passar l’hivern en plena natura.

Baqueira-Beret estrena aquest any col•laboració amb la Marató de TV3. El dissabte dia 13 de desembre, organitza una jornada festiva per recaptar fons contra les malalties mentals. Rumba catalana a càrrec de La Troup i obsequis pels col•laboradors. Un any més, també destaca la seva proposta per cap d’any. Al vespre els esquiadors pugen a la cota 1800 per baixar muntanya avall amb les torxes enceses.

Pel cap de setmana del 20 i 21 de desembre, la Vall de Núria prepara la celebració del centenari de l’esquí a Vall de Ribes. El dissabte es farà una cursa en paral•lel i el diumenge una gimcana. Tampoc cal oblidar altres possibilitats que ofereix la Vall de Núria com construir un iglú, practicar el tir amb arc o un interessant recorregut pel bosc.

La Molina segueix apostant pel medi ambient, i és que part del forfet està destinat a aquest propòsit. L’aprofitament de l’aigua és una de les seves principals preocupacions. La Molina és la primera pista d’esquí de l’estat espanyol, i disposa d’ofertes a l’alçada de la seva història: des d’una escola de trineus de gossos, fins la possibilitat de llogar motos de neus, fins a una petita exposició dedicada al món de l’esquí.

Millores i millores. Aquesta ha estat l’obsessió de La Masella per a la campanya d’enguany. S’han eixamplat les carreteres d’accés a l’estació, i s’han suavitzat els revolts. S’ha remodelat el Jardí de Neu, dotant-lo de major seguretat pels infants. S’ha ampliat i millorat la senyalització a les pistes, per tal facilitar la pràctica de l’esquí i disminuir riscs pels esquiadors. Entre d’altres coses, a la seva pàgina web si pot aprendre a preparar una fondue o una bona truita de riu amb pernil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa