El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Càsting de caganers: 45 minuts amb el cul a l’aire
  • CA

Darrerament els càstings estan de moda. Molts programes han optat per convertir la tria dels seus protagonistes en part del show. A la població de Linyola (Lleida) s’han pujat al carro. L’Associació Pessebre Vivent d’aquesta localitat ja compta amb trenta inscripcions per participar en el càsting que ha de designar el caganer del pessebre vivent d’enguany.

I és que ensenyar el cul amb barretina té recompensa. L’afortunat rebrà un premi de 300 euros a condició d’assistir a cinc de les sis representacions pessebristes dels dies 26, 27 i 28 de desembre i l’1, 4 i 11 de gener. Ser caganer, però, no és fàcil. Aquell que representi l’emblemàtica figureta haurà d’estar els 45 minuts que dura l’obra amb el cul a l’aire.

És el tercer any que l’associació organitza aquest peculiar càsting i la segona edició que compta amb un premi en metàl•lic. El primer pessebre de Linyola que va comptar amb un caganer humà va estar precedit d’un càsting amb una cinquantena d’inscripcions de les quals només se’n van presentar deu. En la segona edició, de les 25 persones inscrites només cinc hi van assistir personalment a la selecció final.

Enguany, els participants han hagut de deixar les seves dades personals a l’organització que confia que, així, els “actors” no es facin enrere a última hora. Malgrat tot, sembla clar que l’estatus d’aquell que representa el caganer encara està per sota d’una Mare de Déu o d’un rei mag d’Orient. Linyola haurà d’esperar la selecció final per veure qui es baixa els pantalons aquest any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa