Pilar Eyre revela l’escandalós cost del manteniment i la neteja de La Zarzuela

La cronista reial treu a la llum quant costa netejar la casa dels Borbons quan aquesta està pràcticament buida

Fa molt que no se sap res de Joan Carles de Borbó, reclòs en la seva suite de luxe a Abu Dhabi. La cronista reial Pilar Eyre s’ha interessat pel seu estat i la resposta que li donen els amics és clara: “Res no ha canviat. Et vaig dir que no tornaria a Espanya i no tornarà”. Segons aquesta amistat, l’emèrit tindria clar que ha de seguir a l’estranger perquè hauria signat un pacte amb el govern: “La Moncloa li hauria dit a la Casa del Rei que no podria tornar a Espanya mentre els socialistes estiguessin en el poder. Joan Carles era molt conscient d’aquest pacte i per això va acomiadar-se dels amics”, explica a Lecturas.

La Zarzuela està mig buida des de la seva marxa. Actualment només l’habiten Sofia de Grècia i la seva germana Irene… encara que no se sentiran molt soles amb tants membres del servei envoltant-les: “Els 600 treballadors, que inclouen funcionaris, escortes i 60 conductors, estan gairebé inactius a causa de la pandèmia i la baixa productivitat del matrimoni reial”.

Ara bé, tot segueix el seu curs i tots ells segueixen cobrant: “La ingent maquinària segueix funcionant gairebé per inèrcia, com les dues piscines que tenen un manteniment de 250.000 € l’any o el servei de neteja professional que costa 893.000 € anuals i que actua en unes habitacions que mai no s’utilitzen”.

Sofia i Joan Carles de Borbó, en una de les últimes fotografies junts / Europa Press
Sofia i Joan Carles de Borbó, en una de les últimes fotografies junts / Europa Press

Diuen que a les golfes del Palau hi ha tres grans habitacions plenes d’objectes de la família Franco, el que fa que Pilar Eyre es plantegi si ha arribat el moment de crear-ne algunes amb les coses de Joan Carles: “Els objectes de l’emèrit segueixen a les seves habitacions, tal com els va deixar”. Es pregunta on aniran a parar tots els rellotges i la roba de Joan Carles, encara que sembla que el que més preocuparia a Felip és què fer amb el pavelló en el qual s’exhibeixen els 1.000 trofeus de caça del seu pare: “És una nau amb llum, servei de seguretat propi, neteja i calefacció perquè els animals dissecats han d’estar sempre a 22 graus”.

Tot un despropòsit i una vergonya que costa milers d’euros l’any.

Nou comentari