El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pilar Eyre revela l’escandalós cost del manteniment i la neteja de La Zarzuela
  • CA

Fa molt que no se sap res de Joan Carles de Borbó, reclòs en la seva suite de luxe a Abu Dhabi. La cronista reial Pilar Eyre s’ha interessat pel seu estat i la resposta que li donen els amics és clara: “Res no ha canviat. Et vaig dir que no tornaria a Espanya i no tornarà”. Segons aquesta amistat, l’emèrit tindria clar que ha de seguir a l’estranger perquè hauria signat un pacte amb el govern: “La Moncloa li hauria dit a la Casa del Rei que no podria tornar a Espanya mentre els socialistes estiguessin en el poder. Joan Carles era molt conscient d’aquest pacte i per això va acomiadar-se dels amics”, explica a Lecturas.

La Zarzuela està mig buida des de la seva marxa. Actualment només l’habiten Sofia de Grècia i la seva germana Irene… encara que no se sentiran molt soles amb tants membres del servei envoltant-les: “Els 600 treballadors, que inclouen funcionaris, escortes i 60 conductors, estan gairebé inactius a causa de la pandèmia i la baixa productivitat del matrimoni reial”.

Ara bé, tot segueix el seu curs i tots ells segueixen cobrant: “La ingent maquinària segueix funcionant gairebé per inèrcia, com les dues piscines que tenen un manteniment de 250.000 € l’any o el servei de neteja professional que costa 893.000 € anuals i que actua en unes habitacions que mai no s’utilitzen”.

Sofia i Joan Carles de Borbó, en una de les últimes fotografies junts / Europa Press

Diuen que a les golfes del Palau hi ha tres grans habitacions plenes d’objectes de la família Franco, el que fa que Pilar Eyre es plantegi si ha arribat el moment de crear-ne algunes amb les coses de Joan Carles: “Els objectes de l’emèrit segueixen a les seves habitacions, tal com els va deixar”. Es pregunta on aniran a parar tots els rellotges i la roba de Joan Carles, encara que sembla que el que més preocuparia a Felip és què fer amb el pavelló en el qual s’exhibeixen els 1.000 trofeus de caça del seu pare: “És una nau amb llum, servei de seguretat propi, neteja i calefacció perquè els animals dissecats han d’estar sempre a 22 graus”.

Tot un despropòsit i una vergonya que costa milers d’euros l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa