El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detingut un actor de Hollywood per estafar 227 milions de dòlars a Netflix i HBO
  • CA

L’actor nord-americà Zach Avery ha estat detingut a Los Angeles en destapar-se la seva implicació en una estafa. L’intèrpret de Fury o Sota la mateixa pell hauria defraudat 227 milions de dòlars a diferents inversos mitjançant acords ficticis amb HBO, Netflix i altres plataformes. L’acusen d’enviar correus electrònics falsos fent-se passar per executius d’aquestes companyies, tot aportant acords inexistents de distribució de pel·lícules. L’objectiu? Persuadir els inversors perquè ingressessin enormes sumes de diners a la seva empresa de distribució en comptes de pagar-ho a Netflix o HBO.

Avery hauria enviat un informe que presentava un catàleg de 52 pel·lícules que, suposadament, la seva companyia distribuïa a Sud-amèrica, Àfrica i Oceania. Ha estat un agent de l’FBI qui ha descobert el gran pastís.

L’actor secundari hauria enganyat molts inversors tot assegurant que tenia associacions estratègiques amb HBO i Netflix per atorgar llicències de drets de distribució a l’estranger. A canvi, prometia un retorn dels beneficis del 40%. En no tenir cap acord, l’acusat desviava gran part dels diners al seu compte personal. L’acusen d’un frau electrònic que fa que pugui enfrontar-se a 20 anys de presó si acaba sent declarat culpable.

L’empresa d’Avery hauria incomplert més de 160 pagaments, entre els quals destaca la presumpta estafa de 150 milions de dòlars que hauria fet a JJMT Capital. Calculen que el total dels diners que hauria estafat suma 227 milions de dòlars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa