El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Willy Bárcenas: “El govern espanyol està jugant amb la vida dels presos”
  • CA

Willy Bárcenas ha concedit una entrevista molt contundent a la ‘COPE’ en la qual ha denunciat la falta de mesures que s’estan prenent a les presons enmig d’aquesta crisi pel coronavirus. El vocalista de Taburete demana que cuidin més els presos, el que s’entén tenint en compte que el seu pare està empresonat després de ser condemnat a 33 anys de presó per blanqueig.

En una nota de premsa critica “l’incompliment de les mesures sanitàries i condicions mínimes de protecció a la presó de Soto de Real, on es troba el seu pare. No té mascaretes, no tenen guants ni gels, només se’ls hi proporciona paper higiènic per netejar les cel·les”. En aquesta línia, exigeix una solució i una implantació de noves mesures sanitàries a la presó madrilenya.

És necessari que a Soto del Real es prenguin mesures per evitar les massificacions en els mòduls, ja que abans hi havia 60 i ara hi ha 150 presos. El risc de contagi i de produir-se un brot en aquest moment és altíssim. Puc dir que la situació és prou greu com perquè es prenguin mesures de protecció urgents. El Govern s’està jugant la vida dels més de 50.000 presos a Espanya per la seva inacció i abandonament d’aquest col·lectiu”, afegeix.

El cantant assegura que parla en representació de moltes famílies: Denuncio aquesta situació d’abandonament inadmissible i evitable a les presons, d’igual manera que ho faria si tingués algun dels meus avis a una residència”. Una denúncia que ha repetit en el programa de Carlos Herrera a la COPE: “No s’estan fent anàlisis a presó ni controls a qui dona positiu en el virus. Ja hi ha bastants persones amb símptomes. El meu pare està preocupat, com tots, per aquesta situació. Ha començat a ser difícil. Jo també estic preocupat com a fill. En el cas del meu pare, ell té hipertensió i episodis d’al·lèrgia. Per això vull aprofitar l’altaveu que tinc, perquè crec que no s’estan fent les coses bé”. Un clam que de ben segur que no passa desapercebut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa