El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vega d’OT: “Els nostres ingressos han passat a zero directament”
  • CA

Vega va donar-se a conèixer gràcies a ‘Operación Triunfo’, un format que la va ajudar en una carrera discogràfica que ha acabat tenint molt d’èxit. El decret de l’estat d’alarma va coincidir amb la publicació del seu nou disc, el que l’ha perjudicat professionalment. Per tal de parlar-ne al respecte, ha concedit una entrevista a ‘El Mundo‘ en la que queda clar que no té por a dir el que pensa.

La cantant està patint també a nivell emocional, durant aquest confinament: “És una situació difícil en la qual el país sencer està commocionat”. Està confinada a casa amb la seva filla de 3 anys, el que provoca que hagi d’estar pendent tot el dia: “Els nens no diferencien un dissabte d’un diumenge o dilluns. Quan estan els pares a casa, demanen atenció tota l’estona. Intento posar-me a compondre, però es fa difícil perquè la tinc enganxada a la meva cama. Al final em poso a treballar de matinada, quan ella està dormint”.

És conscient que aquestes setmanes sense poder treballar afectaran molt a la seva carrera: “Ens afecta als músics com a moltíssims autònoms. Però en el sector de la indústria musical és especialment devastador, perquè nosaltres vivim del contacte directe amb el públic. Els nostres ingressos passen a zero directament. Això no es quedarà només en la quarantena, tindrà una ressaca brutal. Quedarà la por i la ressaca de reactivar una activitat que depèn de reunir persones en espais tancats”.

Una situació que considera que és tan greu també, en part, perquè el govern no ho ha fet tot bé: “Hi ha hagut una imprevisió i una responsabilitat anterior. Per posar en valor a la sanitat pública se li ha de donar recursos i no fer retallades. Però és que tampoc no s’hauria d’haver celebrat la manifestació del 8-M ni tots els esdeveniments que es van dur a terme aquell cap de setmana. Aquí van desembarcar avions amb aficionats dels partits de futbol d’Itàlia. Va ser una falta de precaució i responsabilitat no alarmar a la gent. Permetre aquelles concentracions va ser un accelerador. Jo sóc dona, activista i defensora del feminisme, però no vaig anar a la manifestació feminista perquè em semblava un risc. Vaig començar a prendre mesures al febrer i els meus amics em deien que era una histèrica. Ara no és el moment de fer judicis de valor, per això. Ja arribarà el moment de retre comptes a les urnes”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa