El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La reina Letícia, en contra del voluntariat d’Urdangarin
  • CA

La segona sortida de presó d’Iñaki Urdangarin va acaparar encara més comentaris que l’anterior, ja que segueix indignant que el jutge deixi que faci aquest voluntariat -i més veure’l ben vestit i amb un rellotge de 1.500 € posat-. La Fiscalia ja ha demanat que s’acabi aquesta tasca de l’exduc de Palma, però mentrestant seguirà gaudint de les escapades.

Pilar Eyre ha preguntat a un funcionari de presons què en pensa, el que torna a posar sobre la taula la presumpta il·legalitat que amagaria la decisió del jutge: “En quaranta anys d’exercici professional mai no havia vist alguna cosa així. Això és tracte privilegiat aquí i a Pernambuco!”.

Segon dia de voluntariat d'Iñaki Urdangarin Europa Press

Segon dia de voluntariat d’Iñaki Urdangarin / Europa Press

La cronista considera que la decisió ha estat poc encertada, ja que comporta un seguit de despropòsits: “Des del cotxe oficial i escortes que hem de pagar els ciutadans, fins a anar fora de la província i escollir lloc i activitat, al marge de l’opinió d’institucions penitenciàries”. Recorda, a més a més, que Urdangarin no té qualificació de monitor: “Resulta increïble que organitzi partits d’handbol amb discapacitats”.

Alguns defensors del centre li haurien reconegut que ha estat un error recórrer a aquesta mesura quan només li quedaven dos mesos per poder rebre el tercer grau. Què hi ha darrere d’això, doncs? Segons Eyre, la pressió de la infanta Cristina i la reina Sofia: “Ambdues van confabular  per aconseguir l’autorització familiar. La Infanta va anar a veure el seu pare a l’hospital dos cops perquè li donés suport i Sofia va convèncer el rei Felip perquè al final, de mal grat i en contra del criteri de la seva dona, acceptés i donés el seu permís”.

La infanta Cristina i els fills visiten Joan Carles /  Europa Press

Eyre considera que Iñaki ha tornat a posar en entredit la monarquia, ja que aquest voluntariat els deixa en evidència: “Una vegada més, la reina Letícia podria dir que ella ja va avisar“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa