Aquesta edició d’Operación Triunfo no està sent de les més aclamades, precisament… Els teleespectadors van començar molt entusiasmats, ja que semblava que el nivell era encara millor que el de l’any passat, però aviat va veure’s que els nois es confiaven i començaven els problemes. Ara bé, el concurs està rebent un munt de crítiques perquè la direcció ha pres unes decisions que no han fet gens de gràcia.

 

El que més els va tacar va ser que acomiadessin sobtadament Itziar Castro, la professora d’interpretació, perquè volien que tornessin els Javis i els xous que muntaven -una manera desesperada d’atraure més audiència-. Però també van parlar d’ells quan Ana Torroja va esclatar contra el concurs en permetre que una concursant demanés que volia canviar una lletra homòfoba de Mecano…

 

La qüestió és crear controvèrsia perquè es generi expectació i que així més gent connecti amb TVE durant la nit dels dimecres. Necessiten més audiència per tal de convèncer la cadena de produir una nova edició l’any vinent. Quina és l’última mesura que han pres per fer-ho? Incorporar un element nou: el dels idiomes.

 

Promoció de la cadena del tema en català que interpretarà en Miki
Promoció de la cadena del tema en català que interpretarà en Miki | TVE

 

 

Durant aquests primers mesos de concurs hem pogut veure com Sabela interpretava una cançó en gallec, la seva llengua materna. Davant d’això, molts catalans van demanar que també s’escoltés una cançó en català. Si el programa es fa a Catalunya i hi participen concursants catalans, per què no? Això és el que ha pensat l’acadèmia, que ha volgut fer un pas endavant i assignar un tema de Txarango a en Miki. El moment en el qual van comunicar-li, ja ho va dir tot. I és que el jove va comença a saltar mentre donava les gràcies: “Què va! Fantàstic, sí. Moltes gràcies! Txarango, cony!”.

 

Quan es va fer oficial el repartiment de temes, la xarxa es va omplir de comentaris al respecte. Molts van aplaudir la iniciativa, però també es van poder veure queixes: un debat que és, precisament, el que la direcció volia que es generés. 

 

 

Aquesta nit farà una versió de la cançó del popular grup català ‘Una lluna a l’aigua’, tot una novetat, ja que és la primera vegada que sentirem català al plató d’OT des de fa més de 10 anys. Rebrà un munt de vots dels seus seguidors catalans i es convertirà en el preferit? O l’audiència espanyola el ‘castigarà’ per això?

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa