El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un extreballador de La Zarzuela, en problemes per filtrar informació
  • CA

Felip VI i Letícia Ortiz protagonitzen l’última emissió del podcast de XRey, en el que analitzen la figura del monarca espanyol. Per fer-ho, han aconseguit parlar amb un extreballador de La Zarzuela que els ha filtrat informació sobre els primers anys de la periodista com a princesa.

No és habitual que algú que ha treballat per ells parli amb la premsa i, encara menys, que ofereixi un testimoni crític: “El personal de Palau està format per una banda de buròcrates i funcionaris que segueixen les consignes del cap de la Casa Reial. No tenen llibertat. Felip i Letícia volien canviar les coses, es queixaven de la burocràcia que ho envolta a tot. Ella volia organitzar els mitjans de comunicació i parlava amb els amics periodistes perquè donessin més importància a Felip que a Joan Carles i Sofia. Això va fer que Sofia comencés a manifestar la seva gelosia, perquè veia que Letícia li feia ombra. Recordo una vegada que van convidar-la a l’òpera i cap mitjà va acudir a fer-li una foto, el que la va indignar”.

El personal més proper als reis signa un codi de conducta que inclou la paraula “confidencialitat” i “secret” diverses vegades, segons informa Vanitatis. Han consultat a un advocat què podria passar-li a aquest extreballador, ja que en el seu moment va signar un codi de conducta: “La Zarzuela podria acudir a la justícia ordinària per revelació de secrets. Els seus treballadors estan obligats a mantenir la deguda discreció sobre els temes que coneguin per raó del seu càrrec”. A més a més, han de protegir la bona imatge de la Corona.

Els reis Felip i Letícia, en un acte oficial / Casa Reial

No es tracta d’un contracte de confidencialitat com a tal, però sí que compleix amb els mateixos requisits i obligacions. És probable que la Casa Reial no faci res perquè quedarien pitjor per aturar una filtració així que pel que ha dit. Sigui com sigui, això revela com funciona la Casa Reial amb els treballadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa